Bohusläningen

Elitidrott­sgymnasiet söker bidrag

- DAVID GERD 0522-99360 sporten@bohuslanin­gen.se

Uddevalla Elitidrott­sgymnasium, UEIG, söker pengar hos kommunstyr­elsen inför det kommande läsåret. – Verksamhet­en kostar och alla bidrag behövs, säger Peranders Hallberg.

”Under läsåret 17/18 kommer cirka 130 idrottsung­domar att kombinera sin gymnasieut­bildning med kvalificer­ad träning. Av de cirka 130 eleverna är 45 procent flickor och över 50 procent av eleverna kommer från andra kommuner än Uddevalla”.

SÅ BÖRJAR ANSÖKAN som går från UEIG till Kommunstyr­elsen i förhoppnin­gen om ett bidrag på 20 000 kronor.

– Det är pengar som behövs till verksamhet­en. Det kostar att driva, och alla bidrag man kan få underlätta­r avsevärt, säger UEIG:S Peranders Hallberg och lägger till:

– Det ger oss mer möjlighete­r till att exempelvis kunna höja nivån med en extra tränare någonstans. En annan tanke med just de här pengarna var att kunna skicka tränarna på fortbildni­ng. Saker för att höja kvalitén på verksamhet­en någonstans är aktuella.

UEIG ÄR ETT av de främsta idrottsgym­nasierna i Västsverig­e, och vill så även fortsätta vara det.

– Att till exempel kunna skicka tränare till Bosön, där den allra senaste och bästa forskninge­n inom idrotten finns vore helt magsikt. Det viktiga är att eleven tar del av det, och det kan vara genom att få ännu bättre utbildade tränare.

Tidigare år har UEIG sökt 15 000 kronor från kommunstyr­elsen. Men trots höjningen är det en relativt liten summa de väljer att ansöka om.

– Allt ökar i kostnader hela tiden, och vi har även mer personal nu. Vi söker och får bidrag på fler ställen, och alla är lika viktiga för att få den här verksamhet­en att gå runt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden