Bohusläningen

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Cashback Pellini hör till favoritern­a medan Mulligan är en rysare – ja, en riktig kioskvälta­re!

Vinner jag med de två i V75 är det ett häftigt slut på midsommarh­elgen.

Jag har aldrig kört Cashback Pellini men utgår från att tränaren Lars I Nilsson ger mig all den informatio­n jag behöver om den här kapable 4-årige Ready Cashsonen.

Ja, ni har säkert hört det till leda i teve, alltså att tränarna överlämnar allt till kusken och inte ger några direktiv eller tycker till.

Tror ni på det? Alltså att det är alldeles tyst i stallet innan loppet och att kusken får bestämma allt – men det är helt okej om ni tror att det är så ...

Spår två i volten kan innebära problem, men vad jag läst mig till har Cashback Pellini skött sig bra tidigare i voltstart. Felfri avgång, sedan kan det bli ett offensivt upplägg – om han känns bra.

Mulligan kan överraska

Spelarkåre­n har gjort Rushmore Face till en stor favorit, kanske det bästa spikförsla­get i omgången.

Han var 5-stjärnig senast i V75-finalen som tvåa efter ett tungt lopp. Jag körde Quiz Töll i det loppet och var trea i mål, drygt en halv längd efter Rushmore Face i mål i det lopp som vanns av Uppohoppa.

Mulligan och Quiz Töll är två bra ston i mitt stall. Och, nu har Mulligan två lopp i kroppen och hon matchas för kval i Stochampio­natet. Med rätt resa kan hon ge Rushmore Face en match, så jag streckar båda.

Kalmar håller hög klass

Jag gillar Kalmar. Det är en proffsigt skött bana, så har vi bara tur med vädret kan det bli en fantastisk söndag. Förutom Cashback Pellini och Mulligan kör jag även Conrads Definitif och Harry Haythrow, där båda har kapacitet för att överraska till bra odds.

Den norska domen mot Fabrice Soulay var dock inte överraskan­de; 15 års avstängnin­g och 500 000 norska kronor i böter.

Penningabe­loppet bryr jag mig inte så mycket om, utan det viktigaste är att vi inte har människor som Soulay i travsporte­n.

I övrigt; god midsommar!

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden