Bohusläningen

Odlingarna blir fler efter succén

- KARIN CARLSSON 0522-992 14 kc@bohuslanin­gen.se

”Det är jättekul att köpa hästgrejer så hela bagaget kommer nog att vara fullt när vi åker hem” ELIN BRISHOLT

Det råder ingen tvekan om vem som är den stora idolen när tjejerna i Uddevalla Ryttarföre­ning ska se ridsports-em i Göteborg nästa vecka. – Peder Fredricson på hästen All in, men den kallas för Allan, säger de.

Det gäller att passa på när det pågår ett EM nästan på hemmaplan. Ett 30-tal intressera­de från Uddevalla Ryttarföre­ning ska ner och se tävlingen på torsdag.

– Hoppningen är roligast att se, så det är tur att vi får se laghoppnin­gen med alla bra svenskar som avgörs på torsdag, säger Ebba Reinhardt, 12 år.

TILLSAMMAN­S MED ELIN Brisholt, 13, Tilda Winnerstad Ålander, 11, Maja Niklasson, 13, Nadja Holmén, 11, Emilia Sölsnaes, 9, Mollie Niklasson, 11, Miranda Sölsnaes, 12, och Fanny Ålander, 6, ska Ebba till Göteborg för att ägna sig åt ridsport hela dagen. Förutom själva tävlingarn­a pågår det också många andra aktivitete­r i Göteborg, bland annat en ridsportsm­ässa.

– Den ska vi så klart gå på. Det är jättekul att köpa hästgrejer så hela bagaget kommer nog att vara fullt när vi åker hem, tror Elin Brisholt.

– Ja, det är ludd och rosa som gäller. Speciellt på schabrak, tävlingshu­va och benskydd, säger Tilda Winnerstad Ålander.

Framför allt är det Peder Fredricson som ryttarna ska heja på. Men också övriga svenskar exempelvis Malin Baryard Jonsson och Douglas Lindelöv.

– Men inte Rolf-göran Bengtsson, han är inte med, säger Elin Brisholt.

FRÄMST ÄR DET hoppning som är roligt att titta på. De tävlar själva i hoppning, men också dressyr. I EM blir det dock ingen dressyr de kommer att titta på.

– Men jag hejar ändå på Patrik Kittel, säger Ebba Reinhardt.

De unga ryttarna brukar vara nere i Göteborg och titta på Gothenburg Horse Show så gott som varje år. Men EM blir ändå något alldeles speciellt.

– Ja, det är absolut det största jag varit på, säger Elin Brisholt.

Em-tävlingarn­a i ridsport inleds på måndag och pågår till nästa söndag. Alla som är intressera­de av hoppning, dressyr och körning får då chansen att se världselit­en på nära håll.

– Intresset i klubben har varit jättestort och det är stort för många av tjejerna och killarna att få se sina idoler, säger Lars Åhlander, ordförande i Uddevalla RF.

HAN BERÄTTAR ATT klubben har återkomman­de medlemsmöt­en där medlemmarn­a kan önska aktivitete­r utanför själva träningen på anläggning­en. Resan till Göteborg är ett resultat av det arbetet.

– Vi tycker det är viktigt även för de yngre att få komma till tals med önskemål. Detta vill vi göra för att skapa en bra gemenskap i föreningen, säger han.

Det är något ryttarna håller med om.

– Det är så kul att hänga tillsamman­s allihop, säger Ebba Reinhardt.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? ANDELSJORD­BRUK. Angelica af Ekenstams andelsjord­bruk har fått sålt mer än hon från början planerat. Nu fyrdubblar hon tills nästa år.
Bild: ANDREAS OLSSON ANDELSJORD­BRUK. Angelica af Ekenstams andelsjord­bruk har fått sålt mer än hon från början planerat. Nu fyrdubblar hon tills nästa år.
 ?? Bild: KARIN CARLSSON ?? FÖRVÄNTANS­FULLA. Tjejerna från Uddevalla Ryttarföre­ning ska åka till Göteborg och se ridsports-em på torsdag. Ponnyn Bill får dock stanna hemma.
Bild: KARIN CARLSSON FÖRVÄNTANS­FULLA. Tjejerna från Uddevalla Ryttarföre­ning ska åka till Göteborg och se ridsports-em på torsdag. Ponnyn Bill får dock stanna hemma.
 ?? Bild: KARIN CARLSSON ?? EM-BESÖK. Fanny Ålander, 6 år, tycker om ponnyn Bill, men i nästa vecka får hon se större hästar än så.
Bild: KARIN CARLSSON EM-BESÖK. Fanny Ålander, 6 år, tycker om ponnyn Bill, men i nästa vecka får hon se större hästar än så.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden