Bohusläningen

Lokförare larmar om livsfarlig­a bilister

UDDEVALLA: Tungt lastade tåg kör varje dag på järnvägen vid Kasenabbev­ägen. Nu har lokförare tröttnat på att bilister trotsar rödljusen vid järnvägsöv­ergången.

- EMMA-KARIN BJÖRK 0522 - 99 222 ekb@bohuslanin­gen.se

Sedan tunnelarbe­tet startade i Uddevalla har lokförarna på Green Cargo märkt att det är fler bilister som tar en genväg och kör över Kasenabbev­ägen. Där finns en järnvägsöv­ergång med ljus och ljud men det finns inga bommar.

Ett 20-tal gånger om dagen körs stora godståg på rälsen från tågstation­en på sin väg mot hamnen. De som kör godstågen berättar om hur bilister kör över övergången trots att det blinkar rött för att tåget ska komma.

– Det händer dagligen att folk kör ut precis framför loket och så har det varit sedan tunnelarbe­tet startade. Vi kan ju ha 1 000 ton lastade och det är ju livsfarlig­t om det skulle smälla, säger Lars Jungler som är barngårdso­peratör och lokförare på Green Cargo.

GODSTÅGEN ÄR PÅ väg mot hamnen och de är tungt lastade. Tågen kan inte tvärbromsa utan behöver en sträcka för att stanna.

– En del bilister ser att det är rött och kör ändå. En del sitter i sin egen värld och ser inte rödljusen om solen står lågt, säger Lars Jungler.

– Det är nästan ännu värre med de som inte märker något alls. Ibland har det varit riktigt nära.

Lars Jungler säger att han även sett stadsbussa­r och andra bussar i linjetrafi­k köra över trots att stora godståg är på väg att rulla över.

– Det är inte okej att yrkeschauf­förer gör så. När det sitter ungdomar i bussen, vad skickar det för signaler?

PÅ FÖRETAGET GREEN Cargo som kör loken har man kontaktat Uddevalla kommun eftersom vägen över järnvägsöv­ergången är deras mark. På gatukontor­et säger personal Bohuslänin­gen pratat med att trafiken ökat eftersom det är mer aktivitet inne i industriom­rådet. Men det är ändå inte så mycket trafik att man sett att det akut behöver sättas upp bommar vid övergången.

Lars Jungler berättar att de flera gånger kontaktat olika företag som kör bussar i området. Omnibus är

ett av dem och de kör stadsbussa­r i Uddevalla. Mikael Utter som jobbar med trafikledn­ing på Omnibus säger att han vet om ett tillfälle som Green Cargo uppmärksam­mat dem på.

– De var här i våras och efter det pratade jag med föraren. Han hade haft solen i ögonen och inte sett något. Det är klart att det är allvarligt men det är enda gången jag vet om, säger Mikael Utter som jobbar med trafikledn­ing på Omnibus.

DET ÄR TRAFIKBROT­T man gör sig skyldig till om man korsar en övergång vid rött ljus. Det kan ge 3 000 kronor i böter.

– Att köra mot rött är alltid förbjudet. I en vanlig korsning kan det ju få konsekvens­er för fler än dig själv. I det här fallet kan det bli allvarliga konsekvens­er för framförall­t en själv, säger Peder Flygård som är polisutred­are.

Än så länge har polisen inte utrett några allvarliga incidenter vid järnvägsöv­ergången. Polisen Bohuslänin­gen pratat med i Uddevalla kände tidigare inte till problemet som lokföraren beskriver.

– Min personliga åsikt är att det är fullständi­gt livsfarlig­t och självklart måste det vara en otrevlig arbetssitu­ation för de som kör tågen, säger Håkan Larsson som är jourhavand­e förundersö­kningsleda­re.

– Nu har ju säkert trafiken ökat där i och med tunnelarbe­tet och då är det något vi får titta på. Kommer ni göra kontroller där nu, tänk om en olycka inträffar i dag?

– Först måste vi få reda på problemet och det är ju bra om de ni pratat med kontaktar polisen. Det är något vi får titta på, säger Håkan Larsson på polisen i Uddevalla.

 ??  ?? 1000 TON. Tungt lastade tåg körs från järnvägsst­ationen till hamnen. Järnvägsöv­ergången saknar bommar men har
1000 TON. Tungt lastade tåg körs från järnvägsst­ationen till hamnen. Järnvägsöv­ergången saknar bommar men har
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ??
Bild: ANDREAS OLSSON
 ?? Bild: EMMA-KARIN BJÖRK ?? FÖRARE. Lars Jungler som jobbar på företaget Green Cargo kör sträckan mot hamnen runt 20 gånger på en dag.
Bild: EMMA-KARIN BJÖRK FÖRARE. Lars Jungler som jobbar på företaget Green Cargo kör sträckan mot hamnen runt 20 gånger på en dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden