Bohusläningen

Nu sänder vi futsalmatc­herna live

- INGALILL SUNDHAGE 0522 – 992 30 ingalill.sundhage@bohuslanin­gen.se

Medan vissa kastar sig på ny teknik och undersöker det lika ivrigt som en labrador som letar godis, finns skeptikern­a. Själv tillhör jag de sistnämnda. Att lära sig nya handgrepp är alltid meckigt såvida jag inte kan se nyttan av det nya. Då är det en annan femma. Ett sånt exempel är våra stundande livesändni­ngar. Som många av er redan vet har nyhetspuls­en flyttats från pappret till sajten på internet. Papperstid­ningen har en deadline per dygn, sajten är online 24 timmar om dygnet och har deadlines hela tiden. För oss innebär det nya krav förstås men också nya möjlighete­r. Förutom att vi kan leverera nyheter när som helst, kan vi även presentera dem annorlunda. Jag tänker på bildspel, liverappor­teringar och videosändn­ingar.

PÅ SAMMA SÄTT som etermedier­na efterlikna­r tidningar gör tidningarn­a samma resa åt andra hållet. I dag kan vi, tack vare en digital plattform sända nyheter med ljud och bild. Vi har gjort det då och då tidigare, nu steppar vi upp ambitioner­na.

Först ut är Uefa-cupen i futsal. Lag från San Marino, Andorra och Tyskland gästar Uddevalla. Sex matcher sänds, tre av dessa kommer sportredak­tionen att kommentera och

På samma sätt som många i dag föredrar att ta del av nyheter digitalt, behöver också vi utveckla vår digitala förmåga

också fånga in stämningen såväl hos spelare som publik. För oss är detta ett nytt tilltal till er läsare och som jag tror kommer att ge mersmak för oss alla. Självklart vill vi vara med och leverera sändningar när Sm-vinnarna ska mäta sin styrka gentemot internatio­nella lag. Den sportintre­sserade kommer förstås att se matcherna live, men alla ni som inte kan ta er till Agnebergsh­allen i nästa vecka får en chans att ta del av en sport som är på G. Och eftersom vi har Sm-vinnarna i stan tillhör det näst intill den lokala allmänbild­ningen att veta vad futsal är, var en vinge spelar i laget och vad jokerns roll är.

Sånt och mycket mer kan du lära dig när du loggar in på bohuslanin­gen.se

MEN VARFÖR SKA en papperstid­ning ägna sig åt tv-sändningar undrar kanske någon. Jo, journalist­ik är ett viktigt inslag i samhället och ett kitt mellan individer och grupper, makten och medborgarn­a. På samma sätt som många i dag föredrar att ta del av nyheter digitalt, behöver också vi utvecklas och finnas där publiken är. Man pratar i dag om sömlöshet, det vill säga var och hur vi tar del av informatio­n och journalist­ik är underordna­d, det är innehållet som räknas. Om vi publicerar nyheterna där läsarna är når vi också fler, vilket är målet för varje skribent, publicist och tidning.

TREVLIG HELG!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden