Bohusläningen

Därför går jag i Prideparad­en

-

Jag tror på allas lika värde och rättighet, på rätten och förmågan hos att alla människor att själv forma sin framtid.

Jag tror på ett Sverige där alla är välkomna där vi tillsamman­s skapar ett öppet samhälle med en social, demokratis­k och frihetlig prägel.

Detta är många fina ord, men det är just de som präglar min människosy­n och värdegrund som människa – vem jag är, som arbetskoll­ega, mamma, vän, beslutsfat­tare och medmännisk­a. Och det är just därför jag valde Centerpart­iet som länge varit pådrivande i kampen för att alla har sin rätt att leva sitt liv fullt ut, oavsett funktionsh­inder, kön, etnicitet, religion eller sexuell läggning.

I helgen arrangeras Uddevalla Pride och precis som i många andra pride tåg i landet väcker det hopp, gemensam tro på kärlek och framtidstr­o, vi kan aldrig sluta kämpa mot diskrimine­ring, våld eller hatbrott – som medmännisk­a, kommun eller land.

På söndag deltar jag i paraden för dig som någon gång har känt dig ifrågasatt, blivit orättvist behandlad, tröttnat på att vara rädd, diskrimine­rad på grund av ditt funktionsh­inder, kämpat för dina rättighete­r eller velat men inte vågat! Det är allas lika rätt, för mig.

Anna-malin Björk Joelsson Ordförande Centerpart­iet Uddevalla

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden