Bohusläningen

Klart godkänt för nya rondellbyg­get

- KARIN GISTEDT 0522-992 34 kg@bohuslanin­gen.se

Exakt klockan 13.03 rullade den första bilen genom rondellen på Östergatan. Ja, om man bortser från Bohuslänin­gen, som var först att testa. Betyg: Väl godkänt.

Den har varit efterlängt­ad, rondellen i korsningen Kungsgatan­östergatan. Inte minst de senaste två månaderna, under byggtiden. Kritikerna har tyckt att arbetet tagit lång tid men byggledare Niklas Karlsson säger att det varit mycket arbete under jord också, som vatten och avlopp, fjärrvärme och andra rördragnin­gar.

– Det har ju legat gamla hus utefter gatan och de rören har vi pluggat. Det har dragits nytt dagvattens­ystem och elen är omdragen, säger han.

Att man valde sommartid som byggtid var för att störa verksamhet­erna i området så lite som möjligt. Bland annat för att Agnebergss­kolan inte skulle behöva vara utan vatten under tiden. Hur mycket har då bygget kostat?

– Jag kan tyvärr inte säga det i dag, säger Niklas Karlsson. Det har tillkommit en del, bland annat parkerings­platser och bussfickor. Västvatten och Uddevalla Energi är egna bolag som tar sina kostnader.

Niklas Karlsson säger att arbetet har gått över förväntan. Man hade reservtid, men den har man inte behövt ta till. Det återstår lite jobb, bland annat med belysning och asfalterin­g av gång- och cykelbanan. Men för bilisterna är det fritt fram nu.

Och det var några som visade sin glädje över att få köra här igen genom att ta ett extravarv med aningen av däcktjut.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? FÖRST UT. Bohuslänin­gen fick äran att vara först i den nya rondellen på Östergatan. Svensk granit och nylagd asfalt och inte minst; en säkrare trafikmilj­ö.
Bild: ANDREAS OLSSON FÖRST UT. Bohuslänin­gen fick äran att vara först i den nya rondellen på Östergatan. Svensk granit och nylagd asfalt och inte minst; en säkrare trafikmilj­ö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden