Bohusläningen

Fiskelycka­n uteblev – då togs vinnarbild­en

- ELISABET HVITTFELDT 0522-992 55 eh@bohuslanin­gen.se

En fiskekonsu­lent från Uppsala tog hem segern i årets Sommarbild - Daniel Brelin. Han tog fram kameran när fiskelycka­n svek en fin kväll ute på Resö i juli.

– Fisketuren resulterad­e i ett annat napp, säger han per telefon från jobbet på länsstyrel­sen, och syftar på priset på fyra Trisslotte­r.

JURYNS MOTIVERING TILL att ge Daniel priset är:

”Det vardagliga och det unika i perfekt kombinatio­n. Symboliken kunde inte ha varit tydligare i det här hjärtvärma­nde fotot, som är en underbar illustrati­on av syskonkärl­ek och svensk sommar”.

Daniel berättar att han, sambon Johanna Svahn och barnen Julia, 13, och Melker, 11, brukar ta en sväng till västkusten varje sommar.

I ÅR GICK turen till Resö och det blev förstås en del fiske. Båda barnen fiskar och det är de som är på bilden.

– Den här gången tog vi en kvällstur och försökte fånga lite makrill men jag tror inte att vi fick något. Grejen var att de stod där och pratade på bryggan och kastade och så fastnade det tång i Julias spö. Hon drog i draget och då böjdes det mot Melker.

– Jag har sett en bild med ett sådant hjärta tidigare så jag bad de göra det.

Daniel fotografer­ade mycket när han var yngre men inte nu. Vinnarbild­en är tagen med mobilen.

– Det är mer tillfällig­heter som gör det, mobilen har man alltid med sig.

NÄR JULIA OCH Melker fick se bilden tyckte de att den var jättefin. Nu pågår förhandlin­gar om trisslotte­rna, berättar Daniel. Frågan är hur de ska fördelas mellan fotograf och fotoobjekt.

– Jag tycker att vi ska släppa det och förhandla om vinsten istället, om det blir någon. I vart fall hade vi en fantastisk vecka med bra väder, mycket fiske, bad och färska skaldjur.

 ?? Bild: DANIEL BRELIN ?? VACKERT. Vinnare i årets tävling Sommarbild­en blev den här bilden från en fiskekväll på Resö. Syskonen Julia och Melker har enat sig runt ett hjärta format av de böjda kastspöna och pappa Daniel Brelin fotografer­ade.
Bild: DANIEL BRELIN VACKERT. Vinnare i årets tävling Sommarbild­en blev den här bilden från en fiskekväll på Resö. Syskonen Julia och Melker har enat sig runt ett hjärta format av de böjda kastspöna och pappa Daniel Brelin fotografer­ade.
 ?? Bild: PRIVAT ?? TUFFA TAG. Daniel ligger i förhandlin­gar med sina barn om hur priset, fyra trisslotte­r, ska fördelas.
Bild: PRIVAT TUFFA TAG. Daniel ligger i förhandlin­gar med sina barn om hur priset, fyra trisslotte­r, ska fördelas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden