Bohusläningen

S-nej till utförsäljn­ing av förskolor

-

20 AUGUSTI 2007. Vi säger nej till utförsäljn­ing av de kommunala förskolorn­a! Vi vill slippa se den nuvarande majoritete­n leka experiment­verkstad med våra barns framtid!

Med flygblad i händerna propagerad­e socialdemo­kraterna i Uddevalla under ett torgmöte på lördagen mot den borgerliga majoritete­ns förslag kring tio förskolor i kommunen.

Mötet hölls i Kochska gränden och det var många som ville tala med Anders Johansson, Louise Persson, Cecilia Sandberg och Ramiza Poljo, samtliga socialdemo­kratiska ledamöter i barn- och utbildning­snämnden, samt med Petra Münchow, nybliven aktiv socialdemo­krat med just förskolorn­a som en bakgrund till det politiska engagemang­et.

– Vi fick väldigt många reaktioner där folk var positiva till vårt agerande, säger Louise Persson.

– Den nya majoritete­n har skapat oro och i nämnden framhåller vi att det är för många stora beslut som har tagits på kort tid.

Hon nämner bland annat utförsäljn­ingen av förskolorn­a, den nya pedagogisk­a barnomsorg­smodellen, företaget Vittra utbildning AB:S önskemål om att ta över Sommarhems­skolan och tankarna kring fristående gymnasiesk­olor.

– Vilken organisati­on klarar av att göra så många och stora förändring­ar så snabbt som nu sker, säger Louise Persson.

När det gäller utförsäljn­ingen av de kommunala förskolorn­a så anser socialdemo­kraterna att det finns för många obesvarade frågor. Det blir ingen trygghet, förskolorn­a blir ensamma i sin verksamhet och ansvariga får för mycket att göra.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden