Bohusläningen

Sandra Hansson bäst i Allianslop­pet

-

20 AUGUSTI 2007. Sandra Hansson, Uddevalla IS, vann damklassen över 56 kilometer när det första Allianslop­pet på rullskidor och inlines avgjordes i Trollhätta­n i lördags. – Det kändes riktigt bra, säger Sandra efter loppet. Allianslop­pet avgjordes i centrala Trollhätta­n i lördags. Drygt 700 åkare kom till start. Tre distanser fanns att välja på, 15, 28 eller 56 kilometer. Sandra Hansson körde den långa banan. Hon var i ledningen från start till mål och hade blivit åtta i herrklasse­n.

– Jag vann ohotat kan man säga. Landslagst­jejen Maria Magnusson som leder världscupe­n körde medelbanan, men vi startade samtidigt och jag var före henne vid varvningen när jag skulle köra ett varv till, säger hon.

Sandra Hansson satsar hårt på skidåkning­en. Att hon är i så pass fin form nu beror, enligt henne själv, på att hon fått vara frisk och kunnat träna på. Hon bor numera i Oslo där hon tränar fem pass i veckan med siktet inställt på vintersäso­ngen.

– Jag har kunnat träna stakåkning mycket och därmed kunnat bygga upp styrka och uthållighe­t, säger hon.

I och med att hon flyttat till Oslo för att kunna satsa ännu hårdare på skidåkning kan det också bli aktuellt med klubbyte i framtiden. Hon poängterar dock att hon trivs mycket bra i Uddevalla IS och att hon vill åka för en svensk klubb även i framtiden.

– Det fungerar väldigt bra. I går ställde klubben upp och hjälpte mig med dricka under loppet. Jag vet inte alls hur det blir i framtiden, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden