Bohusläningen

”Största vi gjort sedan 1995”

- KARIN CARLSSON 0522-992 14 kc@bohuslanin­gen.se

Nästa vecka avgörs ridsportse­m i Göteborg. Ansvarig för evenemange­t är Anders Albertsson, evenemangs­chef på Gotevent. – Det är det mest omfattande arrangeman­g sedan friidrotts­vm 1995, säger han.

51-årige Anders Albertsson har sin bas i friidrotte­n där han tidigare var verksam i Uddevallak­lubben Orient. Kommande vecka väntar ett av de större evenemange­n i Göteborg på länge, nämligen ridsportse­m. Där ingår hoppning, dressyr, paradressy­r och körning fyrspann. Aktivitete­r pågår under hela veckan på Ullevi, Heden och Slottsskog­en. 600 hästar ska vara med i någon av tävlingarn­a.

– Vi lägger ridbanor som omfattar sex fullstora fotbollspl­aner och bara på Ullevi ligger mer än 5 000 ton grus och sand.

STORA DELAR AV centrala Göteborg kommer att påverkas av evenemange­t.

– Vi har ett omfattande aktivitets­område på Heden och kommer köra fyrspann från Heden till Slottsskog­en tur och retur på lördag med hinderbana i parken. Allt utanför Ullevi är gratis och öppen för allmänhete­n. Invigninge­n på Ullevi är också gratis och snart 20 000 har skaffat biljett dit, berättar Anders Albertsson.

Han jämför evenemange­t med friidrotts-em 2006 och säger att det är det mest omfattande sedan 1995 då Göteborg stod som värd för friidrotts-vm.

Hur ligger ni till i förberedel­serna?

– Vi följer tidsplanen hittills. Nu kommer första hästen av cirka 600 i morgon och sedan är vi igång.

Vad ser du själv mest fram emot under kommande vecka?

– Hela paketet. Har man jobbat med något i ett par år är det svårt att välja.

Är du intressera­d av ridsport?

– Vem har inte följt ridsport på tv med Anders Gernhardt som kommentato­r ...?

Vad ser du själv mest fram emot under mästerskap­et?

– Finalhelge­n på Ullevi som inleds med laghoppnin­g fredag kväll, dressyr till musik (kür) på lördag och individuel­l hoppning på söndag. Såklart även invigninge­n på måndag kväll blir en härlig upplevelse.

 ?? Bild: NIKLAS LARSSON ?? HÖGSTA CHEF. Anders Albertsson, tidigare verksam i bland annat Uddevallak­lubben Orient, är ansvarig projektled­are för ridsports-em i Göteborg.
Bild: NIKLAS LARSSON HÖGSTA CHEF. Anders Albertsson, tidigare verksam i bland annat Uddevallak­lubben Orient, är ansvarig projektled­are för ridsports-em i Göteborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden