Bohusläningen

Ljungskile hoppas på fler målskyttar

- ERIK WEIEFORS 0709 94 84 80 erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

En målskytt har värvats. Samtidigt vill Glenn Ståhl att fler spelare kliver fram. – Så länge vi skapar målchanser är jag inte orolig, säger Ljungskile­s tränare.

Precis som när vårsäsonge­n i division 1 södra startade i våras så har Ljungskile Utsikten på motståndar­sidan. I våras fick LSK precis den start laget behövde och vann med 1–0.

Målskytt den gången – och åtta gånger till i seriespele­t – var Robin Strömberg som i särklass är bäste målskytt i Ljungskile av modell 2017. Frågan är om 25-åringen från skånska Tollarp får mer assistans med målskyttet under hösten.

När LSK genrepade mot Qviding fick han Alexander Mellqvist som anfallspar­tner men så kommer det inte bli nu. Mellqvist är avstängd och troligen blir det nyförvärve­t Aniekpeno Udoh som kliver in.

– Han är fysiskt stark och har bra avslut vilket kommer att bidra. Han är mer en targetspel­are än jag men båda kan möta eller dra i djupled och då blir vi oberäkneli­ga, säger Strömberg om anfallaren som lånats in från Viking Stavanger i norska Eliteserie­n. Tror du att han kan avlasta dig som målskytt?

– Absolut. Samtidigt vill jag gärna fortsätta göra fler mål.

Under våren har Aniekpeno Udoh spelat i näst högsta serien (utlåning till Levanger) där det blivit ett mål på åtta matcher från start.

LSK-TRÄNAREN GLENN STÅHL hoppas att den Nigeriansk­e 20-åringen ska hitta målet – men också att fler spelare visar sig i målprotoko­llet.

– I förhålland­e till målchanser så har vi inte varit tillräckli­gt effektiva men det kan bero på duktiga målvakter hos motståndar­na också. Sedan hoppas jag inte specifikt på Robin eller Udoh utan jag sprider gärna ut målskyttet på fler och så länge vi skapar målchanser är jag inte orolig, säger Ståhl.

Matchen mot serietrean Utsikten förväntas bli tuff och inte alls lik den i premiären när Strömbergs straffmål avgjorde.

– Alla matcher har sitt eget liv och då spelade vi på en hoppande gräsplan. Nu är det konstgräs och helt andra förutsättn­ingar, säger Glenn Ståhl som samtidigt erkänner att premiärvin­sten är skön att ha med sig.

– Vi kommer att ställas på prov där de har mycket boll och är väldigt skickliga. Det handlar om att värdera i pressen men jag har en plan hur vi ska attackera dem. Men det kommer att krävas en maxprestat­ion.

Med fyra poäng upp till lördagens motståndar­e kan LSK vid en vinst kliva närmare topplagen i söderettan. Laget har tränat i tre veckor och är redo för hösten – precis som tränaren Glenn Ståhl är.

– Det är spänning, nervositet, förväntan och glädje inför matchen, säger han.

ROBIN STRÖMBERG HÅLLER med:

– Det är klart. Det var ett tag sedan vi spelade match, det ska bli roligt att dra igång igen. Formen är bra och att vinna genrepet mot Qviding gav en go känsla.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? SKIFTEN. Filip Naumcevski, Stian Michalsen och Aniekpeno Udoh har tillkommit i Glenn Ståhls Ljungskile där Jakob Olsson och Hampus Bohman har lämnat.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE SKIFTEN. Filip Naumcevski, Stian Michalsen och Aniekpeno Udoh har tillkommit i Glenn Ståhls Ljungskile där Jakob Olsson och Hampus Bohman har lämnat.
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? ENSAM I TOPP. Robin Strömbergs nio mål är hela sju fler än näst bäste Lskmålskyt­t, Viktor Mollapolci.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ENSAM I TOPP. Robin Strömbergs nio mål är hela sju fler än näst bäste Lskmålskyt­t, Viktor Mollapolci.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden