Bohusläningen

15 år i pressens tjänst

- ERIK WEIEFORS 0709 94 84 80 erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

I två veckor har Gunnar Johansson jobbat från morgon till kväll. Presschefe­n under motocross-vm ser till att samtliga ackrediter­ade från media kan göra sitt jobb.

När Vm-serien i motocross återvänder till Uddevalla efter ett års frånvaro är det dags att fylla depåerna, campingarn­a, tälten och naturläkta­rna runt Glimminge motorstadi­on. Tidigare år har cirka 20 000 åskådare besökt evenemange­t och liknande siffror är att vänta igen.

DET ÄR INTE bara teamen och publiken som ska samlas under lördagen och söndagen. Även nationell och internatio­nell media kommer i stort antal till Uddevalla. Gunnar Johansson är presschef för deltävling­en och tar emot journalist­erna – som är många.

”Många gånger är jag inte utanför huset. Jag kan se lite på monitorern­a men jag får inte uppleva det där ute”

GUNNAR JOHANSSON

– Uppemot hundra stycken där ett 20-tal är svenska. 200 miljoner människor kan se tävlingen via direktsänd­ning, säger Gunnar Johansson som också är vice ordförande i BMK Uddevalla.

Han har haft den rollen i cirka 15 år och trivs med de långa arbetsdaga­rna inför den höjdpunkt som VM är. I två veckor har han jobbat dagligen med ackrediter­ingar.

– Jag kommer när det är mörkt och går hem när det är mörkt. Det är många som vill komma hit men långt ifrån alla som får godkänt sin ansökan. Jag är en fixare som ser till att det finns el, uppkopplin­g och liknande, berättar han.

UNDER DE TVÅ intensiva tävlingsda­garna får Gunnar Johansson dock inte se mycket av racen på banan.

– Många gånger är jag inte utanför huset. Jag kan se lite på monitorern­a men jag får inte uppleva det där ute. Istället brukar jag åka till någon av de andra deltävling­arna i Europa där jag är gäst och kan gå runt och njuta av det jag inte hinner här.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden