Bohusläningen

Grönborg går vidare mot nästa mästerskap

- GÖRAN SUNDBERG TT

Tre Kronors förbundska­pten Rikard Grönborg tog en lång sommarledi­ghet och njöt av Vm-guldet i fulla drag. Eller hur var det nu? – Det första man tänker på är nästa sak, i det här fallet OS. Jag njuter faktiskt av det, säger han.

Så glöm det där med en lång semester i en solstol med tankarna på Vm-guldet i Köln och straffry- saren i finalen mot Kanada.

– I bland önskar man att man kunde luta sig tillbaka och njuta, men jag är inte riktigt lagd åt det hållet. Vmguldet är ett kul kvitto för Sverige att vi gör det bra, men det betyder inte att vi kan luta oss tillbaka, klappa händerna och vara nöjda över det. Det gäller att ta nya tag och fokusera på nästa grej. Njuta får man göra när man lämnar in nycklarna, säger han.

Nästa mästerskap är OS i Sydkorea i februari.

TRE KRONOR SPELAR inte sin första match för säsongen förrän i november. I början av september åker Grönborg på scoutingre­sa till KHL och schweizisk­a ligan för att se de Os-aktuella svenskar som finns där. För tillfället har 23 blågula spelare kontrakt i KHL och 16 i Schweiz.

– Sedan blir fokus på SHL (start 16 september) med vissa utflykter till KHL och Schweiz, säger han om sin och assisteran­de tränarna Johan Garpenlöv och Peter Popovics planering.

Sommaren då? Grönborg har ägnat semestern åt familjen och en kortare laxfiskere­sa till Alaska. Annars har tiden efter Vm-segern och firandet på Sergels Torg handlat om utvärderin­g av förra säsongen och planering av den kommande.

Herrarnas hockeyturn­ering i Pyeongchan­g avgörs 14–25 februari. OS invigs den 9 februari.

 ??  ?? RIKARD GRÖNBORG.
RIKARD GRÖNBORG.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden