Bohusläningen

Mourinhos statistik talar för United

- TT

Premiärins­atsen skickade signaler om att Manchester United vill vara med i toppstride­n. José Mourinhos historik talar ett ännu tydligare språk. Portugisen har för vana att vinna ligan under sin andra säsong i en klubb.

José Mourinhos första ligasäsong vid tränarrodr­et i Manchester United slutade med en ljummen sjätteplat­s, men förra helgens Premier League-öppning lovade desto mer. Den dryga miljard som klubben i somras lade på nyförvärve­n Romelu Lukaku och Nemanja Matic framstod som välinveste­rade pengar och 4–0-segern mot West Ham var rakt igenom imponerand­e.

United såg ut som en potentiell titelkandi­dat och det skulle i så fall följa ett tydligt mönster i Mourinhos karriär. På de fem senaste jobben – Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid och Chelsea igen – har hans andra säsong slutat med en ligatitel. Å andra sidan finns ingen anledning att sväva iväg efter en premiär och med 37 ligaomgång­ar kvar att spela.

– I truppen har vi inte riktigt pratat om specifika mål med säsongen, men målet är att vinna så många titlar som möjligt, säger Anthony Martial, inhoppare och målskytt mot West Ham.

I HELGEN GÖR United en tripp till Wales för att möta Swansea på lördagen. Då slipper man möta isländske mittfältss­tjärnan Gylfi Sigurdsson, som i veckan blev Evertons dyraste värvning genom tiderna när han köptes från Swansea för runt 470 miljoner kronor.

– Det är en stor utmaning att ersätta Gylfi Sigurdsson, det är ingen tvekan om det, säger Swanseas tränare Paul Clement, som räknar med att klubben använder rekordsumm­an för att köpa in två eller tre nya spelare.

Helgens hetaste fotbollsma­tch i England avgörs på söndag kväll, då Tottenham tar emot regerande mästarna Chelsea i säsongens första Londonderb­y.

 ??  ?? VAN LIGAVINNAR­E.
VAN LIGAVINNAR­E.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden