Bohusläningen

Legendaren tror på det svenska hoppet

- ERIK WEIEFORS erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Alvin Östlund är det svenska hoppet i helgens motocross-vm i Uddevalla. Och han har legendaren Håkan Anderssons stöd.

Dagen före Uddevalla GP och motocross-vm:s deltävling inleds så förberedde­s allt mellan himmel och jord på Glimmingen. Förare och team, campare och entusiaste­r samt funktionär­er och arrangörer ordnade med sina sysslor för att vara klara till lördagens tävlingar.

Samtidigt hölls en samtalsstu­nd i Vip-tältet med några välkända idrottsstj­ärnor som kallades ”Mästarmöte­t”. Och visst hade namnet bäring med tanke på vilka som deltog.

Anders Eriksson, världsmäst­are i enduro, Håkan Andersson, BMK Uddevallal­egendar och världsmäst­are, Marie-helene ”Billan” Östlund, världsmäst­are på skidor samt Alvin Östlund, svensk mästare i motocross var alla med. Den sistnämnda är dessutom det stora svenska hoppet i helgens tävlingar då han kör MX2 i Uddevalla GP.

– Jag har ganska stora förhoppnin­gar. Det är ingen av mina favoritban­or men hemmaplan kan hjälpa mig med publikstöd­et. Jag siktar på två topp tio-placeringa­r efter att ha varit 13:e i fyra heat i rad. Jag har varit femma som bäst i år, säger Alvin Östlund, son till ”Billan” Östlund.

Håkan Andersson tror att Östlund kan göra ännu bättre resultat än så.

– Vi har saknat en svensk som är med i toppen och Alvin har gått framåt det sista året. Vi får hoppas att han är med och nosar i täten, kan han vara med bland de 7-8 bästa så får vi vara nöjda. Man höjer sig alltid lite när man åker hemma och han kommer att få ett jättestöd här, säger Andersson.

 ?? Bild: ERIK WEIEFORS ?? MÄSTARMÖTE. Läromästar­en Håkan Andersson och lärjungen Alvin Östlund möttes i Uddevalla dagen före Vm-deltävling­en drar igång.
Bild: ERIK WEIEFORS MÄSTARMÖTE. Läromästar­en Håkan Andersson och lärjungen Alvin Östlund möttes i Uddevalla dagen före Vm-deltävling­en drar igång.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden