Bohusläningen

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Skulle Helloise Boko vinna E3-finalen för ston har tränaren, kusken och delägaren Mattias Djuse slagit alla tidigare rekord.

Jag håller tummarna för det ekipaget – ja, det blir en chansspik på mitt lilla system på Romme.

En seger i ett unghästlop­p där vinnaren får 925 000 kronor ger eko, det är en riktig kick för hela stallet och inte minst för den ansvarige tränaren. Lyckas Mattias fullt ut på Romme denna lördag passerar han alla tidigare rekord i sin tränarröre­lse och det betyder mycket – inte minst inför pokalåret 2018.

Visst, uppgiften är tuff. På mitt stora system streckar jag halva fältet och ändå känner jag mig inte säker.

Mattias har också med två hästar i E3-finalen för hingstar/valacker men de får det tufft – fast Lass Revenue blir första reserv ...

Veijos stall på högvarv

Jag tror att Veijo Heiskanens träningsst­all pendlar på en segerproce­nt kring 20 hittills i år och det är starka papper.

I Trot Kronos har han en vinnare av klass, nu på väg att ta steget in i ”silver”. Motståndet är hyggligt men inte lika hårt som på slutet så jag singelstre­ckar.

Magnus Träff är en proffsig amatör och i Queer Fish har han en fighter och grovjobbar­e. Distansen är bara plus, så trots några svåra motståndar­e väljer jag att singelstre­cka Varenneson­en. Han kan ju allt ibland.

Favoritbet­onat igen?

Favoritbet­onat var det i V75 på Solvalla i onsdags, men de jackpot-pengarna går till V75 på Bergsåker 26 augusti. Och, det blir samma visa om det blir jackpot på Rommes V75:a.

Märkligt och absolut inte rätt mot spelarna.

Kontio värd applåder

Många hyllar Readly Express och Timo Nurmos efter segern i Jubileumsp­okalen på världsreko­rdtid, det med rätta!

Men, lika mycket beröm är Jorma Kontio värd.

Han är en världsarti­st i sulkyn – och jag förstår helt och hållet att Timo känner stor trygghet när Jorma kör hans hästar.

I övrigt; ja, låt Åbys Stora Pris gå över lång distans, vi har nog med sprinterlo­pp.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden