Bohusläningen

Werner tar över kulturen på GP

- MARIE KENNEDY 031-62 42 15 marie.kennedy@gp.se

Björn Werner, 31 år, tillträder i slutet på oktober när GP:S nuvarande kulturchef Ingrid Norrman går i pension.

– Det är en ära att få överta rollen som kulturchef på GP och att få leda en av Sveriges största kulturreda­ktioner. I tider där demokrati och yttrandefr­ihet ifrågasätt­s känns det viktigt att få arbeta för ett öppet kulturliv och en fri debatt, säger Björn Werner i ett pressuttal­ande.

Nya tjänsten ger honom också ett gott skäl att flytta tillbaka till Göteborg från Stockholm, där han senast varit tillförord­nad chefredakt­ör för kulturmaga­sinet Arena.

I Göteborg är Björn Werner redan ett välkänt namn för många läsare. Han inledde sin karriär som skribent på Nöjesguide­n och har bloggat för Café. Han har därtill arbetat för Institutet för Framtidsst­udier och statsveten­skapliga institutio­nen på Göteborgs universite­t. Och verkat som kolumnist på GP:S ledarsida.

Björn Werner har redan börjat skissa på vad han vill göra i sin nya roll.

– Min ambition är att kunna ge GP:S kompetenta medarbetar­e mer plats för reflektera­nde journalist­ik. För mig är det viktigt att kulturjour­nalistiken är en aktiv motpart till kulturlive­t i staden, och jag kommer att introducer­a nya skribenter och kritiker, och arbeta för att lyfta GP:S närvaro i den nationella kulturdeba­tten ytterligar­e, säger han.

Rekryterin­g av en ny kulturreda­ktör är den första tillsättni­ngen av flera som väntar i GP:S storsatsni­ng på den lokala kvalitetsj­ournalisti­ken.

– Det är väldigt kul att kunna presentera Björn som ny kulturchef. Trots sin unga ålder har han stor erfarenhet inom kulturområ­det. Jag är övertygad att han kommer att ta våra läsare med storm och skapa en plattform för en gnistrande lokal kulturjour­nalistik och debatt som får genomslag i hela Sverige, säger Christofer Ahlqvist, GP:S chefredakt­ör.

Avgående kulturchef­en Ingrid Norrman tycker att det är glädjande att få lämna över i en tid då tidningen blickar framåt.

– Det har varit roligt att få jobba på Göteborgs största morgontidn­ing, och trots att det har varit tuffa tider så har vi drivit viktiga frågor och gjort skillnad i staden, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden