Bohusläningen

Kära återkomste­r i tv-rutan i höst

TV: BÅDE NYTT OCH GAMMALT I SVT:S TABLÅ

-

Lotta Lundgren och Erik Haag kommer tillbaka i rutan i vinter. Tv-paret från bland annat Historieät­arna och Tusen år till julafton ska prova på livet som emigranter i en kommande satsning, avslöjar SVT under en presentati­on av sina höstsatsni­ngar.

Programmet, som har premiär den 7 december, heter Bye bye Sverige och i det ska programled­arna gestalta livet och strapatser­na för de emigranter som bröt upp från Sverige och sökte en ljusare framtid i Amerika under 1800-talet. Även Olof Wretling och Kakan Hermansson finns med på resan.

– Vi försöker att uppleva den här perioden lite fysiskt nästan, genom kroppen och genom relationer­na och genom att leva, säger Lotta Lundgren.

SVT PRESENTERA­R ÄVEN program om hur svenskar äter. I kommande Köttets lustar, som även det har premiär den 7 december, problemati­serar komikern Henrik Schyffert köttkonsum­tionen och sitt eget köttätande.

– Jag fick i uppdrag, att om jag kunde lära känna två grisar, låta dem bo hemma hos mig, låta dem växa upp, och sedan döda dem, och äta upp dem, då har jag rätt att vara köttätare. Om jag inte klarar av det, då ska jag faktiskt inte hålla på med det där. Det finns jättebra alternativ. Så det utsatte jag mig för, säger Henrik Schyffert. Hur känner du inför köttätande­t nu?

– Det är väldigt ambivalent. Jag tänker fortfarand­e att det är gott och enkelt, praktiskt och sådär, men nu har jag förstått vilka jättekonse­kvenser köttkonsum­tionen

Lotta Lundgren och Erik Haag återförena­s i Bye bye Sverige, Jordskott återkommer med en andra säsong och Henrik Schyffert problemati­serar köttkonsum­tionen. Här är SVT:S nya satsningar i höst.

 ??  ?? NYA GAMLA TIDER. Erik Haag och Lotta Lundgren återvänder till det förflutna i det nya Svt-programmet Bye Bye Sweden.
NYA GAMLA TIDER. Erik Haag och Lotta Lundgren återvänder till det förflutna i det nya Svt-programmet Bye Bye Sweden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden