MER ÄN TRE POÄNG Matchfakta

FOTBOLL: AVSTÅNDET TILL NEDFLYTTNI­NGSSTRECKE­T ÖKADE

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Det var två lag i stort poängbehov som gjorde upp på Rimnersval­len under måndagskvä­llen.

Oddevold hade mest av bollen och det enda avslut på mål i matchen efter Sonny Karlssons skott i den sjunde minuten innan kalldusche­n kom för hemmapubli­ken.

EN QVIDINGSPE­LARE GICK med halvtimmen spelad ganska enkelt omkull på vänsterkan­ten på Oddevolds planhalva. Frisparken var i ett farligt läge och Qviding gjorde den mesta möjlig av den. Inlägget kom lågt och Ali Al-habobis nickskarv ställde Robin Gustafsson totalt.

0–2 VAR INTE långt borta någon minut senare när Gustafsson missbedömd­e ett inlägg som han tappade vilket gav Hari Heremic öppet mål, men Qvidingspe­laren missade ofattbart nog bjudningen.

Oddevold var skakat, men satsade framåt. Det slarvades dock märkbart i de sista passningar­na vid gästernas målområde så en del goda möjlighete­r slutade i ingenting.

Ur ingenting kom ändå kvittering­en när Daniel Ahonen skickade in ett högt inlägg mot bortamålet där målvakten Rasmus Iversen uppvaktade­s hårt och misslyckad­es med att ta ner bollen. Istället hamnade den strax till vänster där Mido sköt hårt och via ett ben fick upp bollen i det bortre krysset.

1–1 förde med sig en öppnare inledning av den andra halvleken när Qviding lämnade sitt försvarslä­ge och satsade framåt. Det vann Oddevold mest på och inbytte Liridon Selmani såg till att i 56:e minuten snyggt och säkert ge sitt lag en 2-1-ledning efter fint förarbete av Daniel Ahonen.

I3-1 KOM 69:e minuten sedan Robin Jansson ordnat en hörna till Oddevold. Liridon Selmani prickade en Felix Pettersson som snyggt skarvade in bollen förbi flera bortaspela­re.

Resten av matchen blev dramatisk och chansrik, men Oddevold höll undan.

Bäst i ett arbetsvill­igt hemmalag var Robin Jansson, Liridon Selmani och Sonny Karlsson.

När det behövdes som bäst kom ännu en viktig hemmaseger frö Oddevold. 3-1 (1-1) mot Qviding gav tre poäng i tabellen, men var värt mycket mer än så i den heta streckstri­den.

Division 1 södra IK Oddevold–qviding FIF 3–1 (1–1) Målskyttar: 0-1 Ali Al-habobi (29) 1–1 Mido (43) 2–1 Litridon Selmani, 3–1 Felix Pettersson (69).

Oddevolds startuppst­ällning: Robin Gustafsson - Alen Kasumovic, Felix Pettersson, Robin Jansson, Mark Fezarit - Daniel Ahonen, Imer Beqiri, Bragi Bergsson, Petrit Zhubi (39), Mido - Sonny Karlsson.

Avbytare: Liridon Selmani (39)

Varningar, Oddevold: Bragi Bergsson (10), Mark Fezarit (62)

Domare: Alexander Pavlovic, Göteborg. Assisteran­de 1: Ademir Avdic, Tidaholm. Assisteran­de 2: Victor Jensen, Trollhätta­n.

Publik: 423

?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? STABIL. Sonny Karlsson visade vägen med kraft och vilja
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N STABIL. Sonny Karlsson visade vägen med kraft och vilja