Bohusläningen

Ekvall och Johansson var starka mot slutet

- HASSE SJÖGREN

Mikael Ekvall, Strömstad, var trea i herrklasse­n och Anneli Johansson, Hälle, sexa i damklassen när Lidingölop­pet avgjordes.

Både Annelie Johansson och Mikael Ekvall var starka under sista milen.

– För min del så var den lugna inledninge­n för att det kändes så tungt, säger Mikael – som blev piggare ju längre loppet gick.

Det blev så att han tidigt i loppet släppte kontakten med täten.

– Ja, jag tyckte att det gick för fort. Men när jag kollade på klockan, så var det snarare långsamt. När jag kände att jag inte hade så långt fram till topp tre, så fick jag ny energi, så jag får vara nöjd med mitt lopp.

Ekvall slutade trea med tiden 1.40,13 och där segern gick till landslagsk­ollegan Napoleon Solomon från Tureberg på 1.38,47. Det är den sjunde bästa svenska tiden genom tiderna, där Mustafa Mohamed från Hälle toppar med 1.37,10.

MEN EKVALL VAR inte ensam från Bohuslän i toppen, då klubbkamra­ten Daniel Berggren var sexa i mål på 1.44,14.

– Jag hade som mål att göra under 1.44. Det var nära ...

Robert Alexanders­son, Hälle, var åtta med 1.44,40 och Anders Grahl (Hälle) 13:e med 1.46,43.

På damsidan var det maratontje­jen Annelie Johansson, Hälle, som var främsta med en sjätteplat­s på tiden 2.01,26.

– Jag hade väl hoppats på att göra runt två timmar. Så jag är väl hyfsat nöjd. Men skulle nog kört på lite hårdare i början, säger Annelie som dock avslutade starkt hon också.

Vann damklassen gjorde, likt förra året, Maria Larsson från Örgryte på 1.55,19. Annelie fick ett fint kvitto att hon är på väg åt rätt håll och har en mara i slutet av november som höstens huvudmål.

– Det blir Valencia, där jag har mitt personbäst­a, och hoppas att jag kan vara i så bra form då att jag kan slå det.

I P19-klassen över tio kilometer blev det en duell om fjärdeplat­sen där Hälles Samuel Fitsumbrha­n, var den starkaste med tiden 34.04 i ett lopp som vanns av norske Simon Halle-hagugen på 33.08. Medan det i klassen under, pojkar 17, så var Samuels träningsko­mpis Merhawi Seifu femma. Där han klockades för 34.52.

I Lilla Lidingölop­pet gjorde Nils Bredin, Hälle, ett imponerade lopp med en silverplat­s med tiden 20.18 på sex kilometer i P15. Och med Sharmarke Ahmed, Hälle, som tia med 21.18.

NOTERA OCKSÅ ATT ...

... Agneta Öster, Uddevalla IS, tog en nionde plats i K60 med 54.31 på tio kilometer.

... sprintern Ulla Littenheim, UIS, var så när att hinna upp ”åttan” med sin snabba avslutning. Tiden på milen blev 59.22 för Ulla.

... Sabina Aurmo, Hälle, sjua i F14 med 24.48 på sex kilometer.

 ?? Bild: HASSE SJÖGREN DECA TEXT&BILD ?? TREA. Mikael Ekvall, Strömstad Löparklubb, slutade trea i Lidingölop­pet trots att han tyckte det kändes tungt.
Bild: HASSE SJÖGREN DECA TEXT&BILD TREA. Mikael Ekvall, Strömstad Löparklubb, slutade trea i Lidingölop­pet trots att han tyckte det kändes tungt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden