Bohusläningen

Oddevold är klart för P17-allsvenska­n

- ERIK WEIEFORS 0709 94 84 80 erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Oddevolds 17-åringar har haft en framgångsr­ik säsong. Nu är de också klara för allsvenska­n.

Det återstår visserlige­n tre omgångar av den division 1-serie som Oddevolds U17-lag spelar i. Men redan nu är de klara seriesegra­re och tar samtidigt ett steg uppåt – till allsvenska­n.

– Jag är inte förvånad då jag haft de här killarna i tre år och det senaste ett och ett halvt åren har de utvecklats mycket, säger lagets tränare Peter Mattsson.

I ÅR HAR de ställts mot tufft motstånd i form av Degerfors, Åtvidaberg och AFC Eskilstuna. Nästa år väntar ännu tuffare matcher då nästan bara allsvenska klubbars U17lag spelar på nästa nivå. Där finns två serier och den södra toppas av Elfsborg före Malmö FF, Helsingbor­g och IFK Göteborg.

– Vi slog Elfsborg i ligacupen och det är riktigt bra lag där. Storklubba­r som spelar i allsvenska­n och superettan, berättar Peter Mattsson.

I Oddevoldla­get med spelare födda 200-2001 finns Philip Hällgren som fick A-lagskontra­kt inför årets säsong. De senaste veckorna har ytterligar­e spelare fått känna på hur det på seniornivå.

– Elias Andersson och Philip Engelbrekt­sson har tränat med A-truppen. Det är två backar som gjort det bra då vi bara har släppt in 14 mål på 17 matcher, säger tränaren.

Tidigare under året har Oddevolds P17 blivit Sm-tvåa i futsal, vunnit Oddebollen samt haft framgångar i ligacupen.

– Det vi gör fungerar bra och kilarna tar åt sig. De har lärt sig vad som krävs och spelar vi bra så vinner vi matcherna, säger Peter Mattsson som nästa år får träna Oddevoldki­llar som är födda 20012002 i U17-allsvenska­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden