Bohusläningen

Ljungskile TF får inget bidrag

- KARIN CARLSSON 0522-992 14 kc@bohuslanin­gen.se

Ljungskile Tennisföre­ning ville ha ekonomisk kompensati­onen av kommunen för avsaknaden av utebanor – men föreningen får avslag.

Bakgrunden är den att Ljungskile­s Tennisföre­ning stått utan utomhusban­or i två år efter att de tidigare revs av kommunen som skulle bygga fastighete­r på den aktuella tomten. Föreningen blev lovade nya banor av Uddevalla kommun, men detta har dragit ut på tiden. Placeringe­n har ändrats vid ett par tillfällen, men nu pågår planering för byggnation vid Skarsjöval­len.

ATT VARA UTAN banor har påverkat föreningen­s ekonomi negativt, tycker föreningen, och ansökte om ett ekonomiskt bidrag på 168 000 kronor. Föreningen specificer­ade ett antal punkter i ansökan där man faktiskt tappat inkomster. Bland annat har tävlingar och träningar fått flyttas till banor i Stenungsun­d och Kungälv. Något som blivit kostsamt, anser föreningen.

”Det vi tyvärr inte kan beräkna i pengar är att Ljungskile Tennisföre­ning blir ifrågasatt, då vi nu för

”Det vi tyvärr inte kan beräkna i pengar är att Ljungskile Tennisföre­ning blir ifrågasatt”

andra året i följd, inte kan erbjuda vår verksamhet på egna tennisbano­r i Ljungskile”, skriver föreningen i ansökan om bidrag.

Kultur- och fritidsför­valtningen har utrett ärendet och skriver i tjänsteskr­ivelsen att det i gällande bidragsnor­m inte finns någon bidragsfor­m som stämmer överens med den här typen av bidrag. Därför förelår man kultur- och fritidsnäm­nden att avslå ansökan. Men man reserverar sig dock med att skriva att nämnden skulle ha möjlighet att göra avsteg från gällande norm.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden