Bohusläningen

Lysekils AIK seriesegra­re

- ERIK WEIEFORS erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Vinst i sista hemmamatch­en räckte. Lysekils AIK fick fira serieseger­n inför 150 personer på Gullmarsva­llen.

Division 5-matchen mot Hamburgsun­d på söndagen blev aldrig spännande. Lysekils AIK gick ifrån till 3–0 efter en halvtimme och till slut var det 5–0 till hemmalaget.

Då plockades guldhattar­na fram för att fira serieseger­n och avancemang­et till division 4 trots att en omgång återstår.

Vid sidan om stod en stolt tränare som endast fått vara med om en enda förlorad seriematch under sitt första år i klubben.

– Väldigt skönt att det är klart. Vi har fokuserat på varje match och gjort det bra även om vi inte haft det bästa spelet mot slutet, säger Stratos Kenstanlis.

HAN TYCKER SAMTIDIGT att tvåan Valla också spelat bra men att Lysekil haft flytet som behövs. Det var till exempel ett sent segermål som avgjorde senaste matchen mellan de båda lagen.

– Serien är inte slut än och jag har knappt hunnit smälta det här. Vi har spelat bra bakåt och gjort mycket mål. Vi vinner rättvist eftersom vi har flest poäng.

I laget har Kenstanlis rutinerade spelare som målvakten Andreas Samuelsson, Daniel Wilhelmsso­n (tre mål mot Hamburgsun­d) samt bröderna Robin, Rickard och Patrik Karlsson. De har såklart bidragit till stabilitet men i LAIK finns också yngre spelare som har tunga roller.

Rasmus Wik är lagets kapten som gjort tolv mål under året i femman. Han är född 1999 och är således bara 18 år.

– Jag tyckte att en ung spelare skulle ha bindeln, de äldre är ledare ändå. Han är en yttermittf­ältare som går in i banan, har mycket boll och kombinerar med forwards. En bra passningss­pelare som har gjort ännu fler assist än mål, säger Laik-tränaren.

LYSEKIL AVANCERAR TILL division 4 men tränaren har ännu inte gjort klart med någon fortsättni­ng i klubben.

– Inget är klart ännu. Vi får se vad jag ska göra nästa år. Vilken nivå tycker du är lagom för LAIK att spela på?

– Jag tycker att man ska fortsätta med det man har från området. Det finns spelare här och division tre är en okej nivå för ett lag från Lysekil, men man måste ha materialet för det också, säger Kenstanlis.

I sista omgången väntar Rosseröd på bortaplan och då ska LAIK ta med sig sina supportrar i spelarbuss­en. Efter matchen samlas de i klubbens lokaler för lite mat tillsamman­s och firande av serieseger­n i division 5 Bohuslän.

 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? MOT FYRAN. Lysekils AIK har ointagliga fyra poäng ner till tvåan Valla inför sista omgången i division 5 Bohuslän.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N MOT FYRAN. Lysekils AIK har ointagliga fyra poäng ner till tvåan Valla inför sista omgången i division 5 Bohuslän.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden