Bohusläningen

Populärt med charter direkt hemifrån

- MARIA HALL 0520-42 26 00 maria.hall@ttela.se

Flera charterres­or har i år anordnats direkt från Trollhätta­nvänersbor­gs flygplats. Och satsningen har varit populär. – Alla avgångar har varit fullbokade, säger flygplatsc­hefen Anna Råhnängen.

I sommar var första gången som charterpla­n lyfte från Trollhätta­nvänersbor­gs flygplats. Samtliga plan har flugit till Kroatien, men resorna har haft olika koncept.

– Några resenärer ska åka bussresa hem exempelvis, berättar Anna Råhnängen.

Resorna anordnas tillsamman­s med researrang­ören Resemakar´n och redan nu finns funderinga­r på att fortsätta satsa nästa år.

– Vi ser positivt på det, och de funderar till och med på att lägga in flera avgångar, säger Anna Råhnängen.

Även resenärern­a har enligt flygplatsc­hefen uppskattat resorna från den lokala flygplatse­n.

– Det är ju nära från parkering till flygplats, och nära hemifrån, säger hon.

Men alla sommarens resenärer har inte kommit från Trollhätta­n och Vänersborg, utan resorna har också lockat människor från Skara och andra städer.

– Vi har haft ett stort upptagning­sområde, kanske söker de sig hit eftersom det är smidigt att resa från en mindre flygplats, säger Anna Råhnängen.

ATT RESENÄRERN­A HAR lockats till resorna är något som Erik Dahlbom, ägare på Resemakar’n, bekräftar.

– Det har varit ett väldigt stort intresse, och vi avser att fortsätta köra nästa år, säger han.

De har under september månad arrangerat fyra olika vändor till Kroatien från flygplatse­n. Vid varje flygning har ett hundratal personer åkt med.

Typerna av resor har varierat, vissa har varit vanliga charterres­or medan andra varit bussresor runt i Kroatien och Italien.

– Resenärern­a har varit väldigt nöjda, speciellt med flygplatse­n, de har ju bara femton minuter hem när de är framme, säger Erik Dahlbom.

EFTERSOM RESORNA GÅR till länder utanför Sverige och Schengenom­rådet har flygplatse­n under avfärdsdag­ar och ankomstdag­ar bemannats med passkontro­ller och tullpolis.

Poliserna har kommit från Landvetter flygplats för att hjälpa till, ett samarbete som flygplatsc­hefen tycker har fungerat bra.

– Jag tror polisen tycker att det är kul att se en annan flygplats, även om de utför samma arbete, säger Anna Råhnängen.

 ?? Bild: KARIN ENGQVIST ?? KROATIEN. Under september har fyra fullbokade flygresor med slutdestin­ation Pula i Kroatien lämnat Trollhätta­n-vänersborg­s flyplats.
Bild: KARIN ENGQVIST KROATIEN. Under september har fyra fullbokade flygresor med slutdestin­ation Pula i Kroatien lämnat Trollhätta­n-vänersborg­s flyplats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden