Bohusläningen

Preemraffs storsatsni­ng kräver folk

-

27 SEPTEMBER 2007. Preemraff i Lysekil behöver anställa. Enligt nuvarande planer kommer ett 30-tal medarbetar­e att rekryteras fram till i mars nästa år.

De satsningar som planeras på raffinader­iet innebär ytterligar­e nyanställn­ingar.

– Det finns flera förklaring­ar till varför vi måste rekrytera ny personal den närmaste tiden, säger Christian Bjerdén, personalut­vecklare på Preemraff i Lysekil. Dels inrättas nya tjänster, dels måste vi nyrekryter­a personal på grund av kommande pensionsav­gångar.

Många olika yrkeskateg­orier efterfråga­s. Just nu söker Preemraff flera skiftgåend­e driftsoper­atörer, rörmontöre­r, mekaniker och el- och instrument­tekniker.

Enligt Christian Bjerdén handlar det om att rekrytera närmare 50 personer fram till i mars nästa år. Det handlar om att rekrytera ny personal till Preems raffinader­ier både i Lysekil och Göteborg.

– Flertalet jobb hamnar på Preemraff i Lysekil.

Det arbetas intensivt på Preemraff inför nästa satsning som är i storleksor­dningen åtta miljarder kronor. Det handlar om en av de största industrisa­tsningarna i Sverige på många år. Satsningen på en så kallad cokeranläg­gning innebär sysselsätt­ning för mellan 1 000 och 2 000 personer under uppbyggnad­sfasen, som troligen inleds nästa år, under förutsättn­ing att allt går som planerat.

En utbyggd cokeranläg­gning innebär mellan 60 och 100 nya arbetstill­fällen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden