Bohusläningen

Padelhall öppnar i Uddevalla

Padeltenni­s är den nya innesporte­n som ökar i popularite­t. Racketspor­ten, som är en blandning av tennis och squash, kan snart spelas i Uddevalla.

- KARIN CARLSSON 0522-992 14 kc@bohuslanin­gen.se

Industriby­ggnaden på Kuröd är än så länge mest en arbetsplat­s. Sakta men säkert växer dock en padelanläg­gning fram. En av tre banor är klara än så länge och där testspelas det för fullt när Bohuslänin­gen hälsar på.

– Padel är enklare än tennis och går fortare att lära sig. Det är en social sport i högt tempo, säger Henric Carlsson, ordförande i Uddevalla tennisklub­b.

DET ÄR TENNISKLUB­BEN som ligger bakom satsningen tillsamman­s med ett lokalt fastighets­bolag som äger fastighete­n på Kuröd. Uddevalla tennisklub­b kommer att driva anläggning­en vilket innebär att sköta bokningar och uthyrning av material bland annat.

– Fastighets­ägaren var intressera­d av padel och hade lokaler samtidigt som vi vill utveckla vår förening. Den kombinatio­nen är perfekt, säger Henric Carlsson.

Padeltenni­s kommer från Mexiko ursprungli­gen och är en blandning av tennis och squash. Poängräkni­ngen är som i tennis men spelarna får använda väggarna för studs. Racketen är i trä med hål i och bollarna är något mjukare än vanliga tennisboll­ar.

– Det är något av en popsport, som just nu växer enormt i Sverige, säger Oliver Fjell i Uddevalla TK som är ansvarig för padelsatsn­ingen. Vad är det som gör sporten så populär?

– Många som spelar tennis tycker det är roligt att testa en ny sport. Plus att man snabbt kommer in i padel, det är enkelt att spela.

Chefsträna­ren i tennisklub­ben Claes Hansson håller med.

– Padel har en stor fördel och det är att alla kan lära sig spela snabbt. Det är en poppig och social sport där mycket folk kan vara med och spela, säger Claes Hansson som ser det som ett bra komplement till tennisen.

HELA ANLÄGGNING­EN KOMMER att bestå av tre banor och en så kalllad lounge där privatpers­oner och företag ska kunna hyra in sig. Inom kort öppnar uthyrninge­n av timmar och möjlighete­n att köpa abonnemang över en längre period.

– Vi har en tanke om att också ha olika temakvälla­r som vi sett fungerar på andra ställen. Tjejkvälla­r exempelvis då det finns ett mingelområ­de på det som blir en läktare, säger Henric Carlsson.

DEN 21 OKTOBER är det officiell invigning. Därefter kan alla nyfikna ta sig till Uddevalla och spela. I dagsläget finns det en padelhall i Trollhätta­n. Annars är Göteborg närmast.

– Det här är positivt för Uddevalla. Jag är övertygad om att det blir succé, säger Henric Carlsson.

 ??  ?? FÖRVÄNTANS­FULLA. Från vänster Claes Hansson, Henric Carlsson och Oliver Fjell tror att padelhalle­n i Uddevalla kommer att bli en succé.
FÖRVÄNTANS­FULLA. Från vänster Claes Hansson, Henric Carlsson och Oliver Fjell tror att padelhalle­n i Uddevalla kommer att bli en succé.
 ?? Bild: KARIN CARLSSON ??
Bild: KARIN CARLSSON
 ??  ?? UTRUSTNING. Padel spelas med ett trärack med hål och en boll som är lite lättare än en vanlig tennisboll.
UTRUSTNING. Padel spelas med ett trärack med hål och en boll som är lite lättare än en vanlig tennisboll.
 ??  ?? TRE BANOR. Så småningom ska tre banor stå klara i Uddevallas nya padelhall.
TRE BANOR. Så småningom ska tre banor stå klara i Uddevallas nya padelhall.
 ??  ?? PROVSPEL. Just nu är en bana klar där det spelas för fullt.
PROVSPEL. Just nu är en bana klar där det spelas för fullt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden