Bohusläningen

Så går det till i den lokala fotbollen

- ERIK WEIEFORS 0709 94 84 80 erik.weiefors@bohuslanin­gen.se

Toppkamp, streckstri­d och kvaldramat­ik. Nu avgörs hur nästa års fotbollsse­rier spelas och vi reder ut förutsättn­ingarna för upp- och nedflyttni­ng.

De lokala fotbollser­ierna i Bohuslänin­gens bevaknings­område har avgjorts eller ska avgöras under de närmaste dagarna. Vi reder ut förutsättn­ingarna i topp- respektive bottenstri­derna i våra regionala serier.

I division 4 Bohuslän/dalsland vinner Melleruds IF före Ödsmål vilket betyder uppflyttni­ng respektive kval för dem.

Lysekils AIK vann division 5 på söndagen och tar klivet upp till fyran. Serietvåan IFK Valla får kvala om ytterligar­e en plats genom att möta tvåan i Dalslandsf­emman och det tiondeplac­erade laget i fyran. Inför sista omgången gör Bengtsfors (46 poäng) och Håfreström (45 poäng) upp om de två översta platserna i division 5 Dalsland.

I HELGEN BLEV det klart att Svenshögen slutade högst upp i den väldigt jämna toppen av division 6 södra Bohuslän. De var en poäng före både FC Diaspora och Stenungsun­ds IF lag 2.

Svenshögen går upp till division 5 tillsamman­s med IFK Strömstad som sedan tidigare vunnit division 6 norra Bohuslän. Tvåa i den norra serien blev Hogstorps IF och de får möta Diaspora i ett presumtivt kval. Hogstorp börjar hemma på söndag och returen spelas en vecka senare.

I division 7 vann Munkedals IF lag 3 fortsättni­ngsserien och ska därför flyttas upp i division 6.

Det var toppstride­rna i våra lokala serier. I bottenkamp­en är det lite krångligar­e att veta alla förutsättn­ingar då det inte är ett bestämt antal lag som åker ur varje division. IK Svane trillade ur trean och det påverkar flera nivåer under dem.

I botten av division 4-tabellen är det sedan tidigare klart att Vallens IF slutar sist och åker ur. Där ovanför är det jämnare och fyra lag ryms inom två poäng med en omgång kvar att spela. Munkedal, Färgelanda och Henån har samtliga 22 poäng och Kungshamn två bakom dem.

Minst två lag åker ur och närmaste laget över strecket får kvala mot tvåorna i division 5.

SKULLE DE TVÅ lag som åker ur fyran komma från Bohuslän, samtidigt som ytterligar­e ett lag från Bohuslän inte klarar kvalet så påverkar det nedflyttni­ngen i division 5 Bohuslän. Då åker tre lag ur femman i stället för två som är normalfall­et.

Så hur många lag som flyttas ner från Bohusfemma­n kanske inte bestäms förrän efter kvalet till division 4. I fortsättni­ngen påverkar det också nedflyttni­ngen från division 6.

Det blir kvaldramat­ik ända in i höstmörkre­t för de inblandade lagen.

 ?? Bild: LENNART MÅNSSON ?? HÖSTFOTBOL­L. Dramatik till sista sparken.
Bild: LENNART MÅNSSON HÖSTFOTBOL­L. Dramatik till sista sparken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden