Bohusläningen

Erfarna idoler redo

TV: NU INLEDS NÄSTA FAS I JAKTEN PÅ NYA STJÄRNOR

-

Det är en ovanligt erfaren ”tolva” som kliver in Idols första fredagsfin­al. Snittålder­n är högre än på länge och flera deltagare har sökt till programmet många gånger. – Det kommer att vara extremt höga förväntnin­gar på dem, säger juryns Anders Bagge.

Varje år brukar juryn säga att det är en av de bästa Idol-omgångarna någonsin. Den här gången verkar de verkligen mena det.

– I år har vi en extremt jämn tolva och nivån ligger väldigt, väldigt högt. De är extremt erfarna. Det märks ju, Joakim har sökt sju gånger och nu är han med och är bättre än någonsin. Vi har Chris som är en fantastisk sångare. Det är bara att räkna upp dem, de är så bra, säger Anders Bagge.

DELTAGARNA ÄR OCKSÅ lite äldre i år jämfört med de senaste säsongerna. Sju av de tolv fredagsfin­alisterna är över 20 år.

– Snittålder­n är mycket högre. Det finns mycket mer erfarenhet rent vokalt och sedan är det klart att de är lite mer trygga i sig själv, säger Anders Bagge.

Jury- och tittarfavo­riten Chris Kläfford, som har sökt till Idol tre gånger tidigare, säger att han har blivit mycket mer avslappnad med åren.

– Det är en av de största fördelarna med att bli äldre. Jag vet precis vad jag vill ha i mitt liv. Det visste jag inte när jag var 16, så jag är glad att jag är med nu när jag är 28, säger han.

29-ÅRIGE JOAKIM JAKOBSSON, som i år sökte till Idol för sjunde gången, håller med.

– Jag är glad över att jag inte har gått vidare så här långt tidigare år.

 ??  ?? ÅRETS IDOLER. Bakre raden: Chris Kläfford, Gabriel Cancela, Magnus Schönberg, Noah Gerstenfel­d, Joakim Jakobsson
ÅRETS IDOLER. Bakre raden: Chris Kläfford, Gabriel Cancela, Magnus Schönberg, Noah Gerstenfel­d, Joakim Jakobsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden