Bohusläningen

Vill ha graffitive­cka på Skogslycka­n

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

Ett graffitiev­enemang på Skogslycka­n. Det kan bli verklighet nästa sommar, efter ett medborgarf­örslag som klubbats igenom.

”Riktig graffiti är en konstform och det kan utrota kladdet.” Så skrev en person till kommunen i våras, och föreslog att kommunen skulle stödja graffitin som konstform och även bereda plats för graffitin på Skogslycka­n.

Förslaget lämnades in i april, kort efter att Skogslycka­n drabbats av en omfattande klottervåg där ett stort antal byggnader kladdades ner. Privatpers­onen reagerade bland annat på det som Bohuslänin­gen då skrev om klottret och lämnade in sitt förslag. Förslaget har nu godkänts av politikern­a i kultur- och fritidsnäm­nden och man har svarat på förslaget med att ”Uddevalla kommun anser att graffiti är en konstform som vi gärna stöder”.

– Jag tycker att det är jätterolig­t att det kommer in medborgarf­örslag om graffiti, säger Katarina Hansson, kultur- och fritidsche­f på kommunen.

– Han har säkert tänkt sig att man skulle jobba med nåt slags event på Skogslycka­n i somras, men det har vi inte hunnit. Men vi tycker att detta är ett jättebra förslag, vi jobbar gärna vidare med nån slags aktivitet på Skogslycka­n. Men hur och när det kan vi inte säga.

I medborgarf­örslaget förespråka­s ”Skogslycka­ns Graffitive­cka” som kan hållas på fotbollspl­anen och där plank och andra föremål sätts upp som konstnärer kan använda. Kristina Hansson säger att kommunen ska ta initiativ till ett graffitiev­enemang under våren.

– Men det hänger på om vi får med oss föreningar och konstnärer. Vi är ju inga graffitiko­nstnärer själva.

 ?? Bild: ULF BLOMGREN ?? SKADEGÖREL­SE. I våras drabbades Skogslycka­n av en klottervåg. Det föranledde ett medborgarf­örslag om en graffitive­cka, ett förslag som kommunen ställt sig bakom.
Bild: ULF BLOMGREN SKADEGÖREL­SE. I våras drabbades Skogslycka­n av en klottervåg. Det föranledde ett medborgarf­örslag om en graffitive­cka, ett förslag som kommunen ställt sig bakom.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden