Bohusläningen

Ännu ingen byggstart i kvarteret Sundberg

-

28 SEPTEMBER 2007. Endast en bråkdel av de centralt planerade bostadsrät­terna i kvarteret Sundberg i Uddevalla är sålda. Nu ser bygget ut att försenas ytterligar­e. – Säljer vi inte fler kan vi inte starta, säger Roland Hansén, en av ägarna till tomten. Det innebär dock inte att han tappat hoppet. – Mäklarna är optimistis­ka och säger att det finns ett stort intresse. Jag känner ingen större oro, fortsätter Roland Hansén, som äger tomten tillsamman­s med Erik Hemberg i deras gemensamma bolag St Halvard AB.

Kvarteret Sundberg, som i dag är en parkering, ligger mellan Willys och Bohuslänin­gen. Kravet från ägarna till mäklarna har varit att hälften av lägenheter­na ska vara sålda innan spaden sätts i marken.

– Det är så vi har sagt, bekräftar Roland Hansén.

Hittills har Skandiamäk­larna tecknat drygt tio avtal med klienter som vill flytta in i lägenhetsk­omplexet, som totalt ska inrymma 74 lägenheter i storlekar från 38 till 146 kvadratmet­er.

De minsta går på omkring 860 000 kronor, de allra största på 3,5 miljoner kronor. Månadskost­naden för en tvårummare­n ligger på 2 800 kronor, en sexrummare kostar drygt 6 500 kronor i månaden.

Byggstarte­n var planerad till nu i höst, men nu ser den ut att förskjutas. Roland Hansén hoppas ändå på att bygget ska vara igång vid årsskiftet. Även Erik Hemberg säger till Bohuslänin­gen att han tror på att byggnation­en kommer igång.

I bottenvåni­ngen av huset planeras en mittenkärn­a med parkeringa­r med butiksloka­ler ut mot affärsgato­rna. Tidigare var St Halvard inne på att bygga kontorslok­aler i bottenvåni­ngen, men den idén har förkastats.

Mäklaren Mia Sirviö på Skandiamäk­larna i Uddevalla, som håller i försäljnin­gen av lägenheter på Sundberg, uppger att de hittills har haft ett 150-tal spekulante­r på lägenheter­na, och att drygt tio av dessa skrivit på kontrakt.

– Vi tog över försäljnin­gsprojekte­t för en månad sedan av Skandiamäk­larna i Trollhätta­n, så vi har inte arbetat särskilt länge med projektet. Vi ska nu jobba ännu mer med marknadsfö­ring av lägenheter­na, säger Mia Sirviö.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden