Bohusläningen

VEGA LÄMNAR IFK

FUTSAL: ”SPELARNA HAR BLIVIT ETT GÄNG DIVOR”

- KARIN CARLSSON 0522-992 14 kc@bohuslanin­gen.se

Angelo Vega är inte nöjd med situatione­n i IFK Uddevalla futsal och lämnar klubben, bland annat på grund av bristande kommunikat­ion.

Angelo Vega är mannen bakom futsalspor­tens framfart i Uddevalla. Han var med och startade IFK Uddevalla futsal för fyra år sedan och har bland annat varit med och tagit ett Sm-guld. Senast var han den som coachade laget under kvalspelet till Uefa futsal cup. Men nu är det slut med det.

– VÄLDIGT MYCKET framgångar är inte alltid det bästa som kan hända. Många vill vara med och sola sig i glansen och ser pengar i framgången. Jag känner att jag inte kan stå för det, det är inte jag. Det har tagit bort glädjen, säger Angelo Vega.

Med en dryg månad till seriestart­en står alltså IFK Uddevalla futsal utan tränare. Orsakerna till att Angelo Vega lämnar är flera. Bland annat att det skapades en organisati­onsgrupp efter Uefaspelet som han och hans kollegor i den befintliga organisati­onen inte var informerad­e om.

– Helt plötsligt fick vi läsa i tidningen hur klubben hade organisera­t sig. Jag tycker det är brist på respekt att inte ha en dialog kring detta i klubben först. Många som har varit med och engagerat sig ideellt var inte ens tillfrågad­e och kände sig överkörda, säger Vega.

Dessutom kom det fram på ett möte nyligen att stora delar av spelartrup­pen inte är nöjda med hur spelidéen ser ut. Detta trots att det blivit ett Sm-guld. Ett 10tal IFK Uddevalla-spelare är landslagsa­ktuella något Vega tycker är problemati­skt. Han upplever att de vill styra klubbens spel utifrån landslaget.

– Några spelare, men inte alla, sågade vårt sätt att spela och sa att vi vunnit Sm-guld på vår individuel­la skicklighe­t. Att vi som ledare inte hade något med framgången att göra. Jag har aldrig skämts så mycket som jag gjorde då. Att jag har varit ansvarig för detta laget. Jag tolkar det som att spelarna blivit ett gäng divor, säger en förvånad och besviken Vega.

VAD SOM HÄNDER nu vet han inte. Han önskar laget framgång och kommer säkert att se vissa matcher kommande säsong.

– Jag är inte klar inom sporten och har varit med och byggt upp IFK Uddevalla futsal. Varför skulle jag inte kunna göra det igen, säger han.

Han påpekar dock att problemen inom futsalorga­nisationen är skapade av futsalen själva. Han tycker att IFK Uddevallas huvudstyre­lse har hanterat sen nya sporten bra.

– Både Jan-inge Carlsson och Dennis Fredriksso­n har alltid varit bra att jobba med, säger Vega.

Angelo Vega lämnar IFK Uddevalla futsal med omedelbar verkan. Orsaken är brister i kommunikat­ionen och kritik från delar av spelartrup­pen.

ALL INFORMATIO­N NÄR det gäller spelidé och futsalorga­nisation går via Dennis Fredriksso­n. Han säger att han beklagar Angelo Vegas avhopp men respektera­r det fullt ut.

– Vissa spelare vill ha in en ny spelidé vilket jag har respekt för. Samtidigt är det tråkigt att Vega inte känner att han står bakom den utan hoppar av. Det har jag också respekt för och det var stort av honom att säga det på mötet, säger Fredriksso­n.

Hur framtiden ser ut är ännu inte klart.

– Jag har bett styrgruppe­n att ta fram ett förslag och lämna till mig i nästa vecka, säger Fredriksso­n.

”Några spelare, men inte alla, sågade vårt sätt att spela ”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden