Bohusläningen

Tobiasson utmanar om segern

- KARIN CARLSSON 0522-992 14 kc@bohuslanin­gen.se

På ena sidan i Granatlopp­ets mästarmöte står 92-årige Erik Berger från Bengtsfors. På den andra 80-årige Rune Tobiasson från Fjällbacka.

92-årige Erik Berger gör förmodlige­n sitt sista lopp i Dynamitbac­ken på lördag. En av hans konkurrent­er då blir 80-årige Rune Tobiasson från Fjällbacka. Tobiasson kunde inte tack nej när Molle Robertsson rindge och frågade om han ville vara med. Han får låna en BMW ur 3-serien för att tävla med.

– Jag har alltid kört BMW och inget annat. Det är en bra bil på alla sätt, säger Rune Tobiasson.

RUNE TOBIASSON OCH Erik Berger har mötts tidigare i tävlingssa­mmanhang fler gånger. Främst på 60- och 70-talet

– Jag började tävla 1962 och sedan dess har vi mötts många gånger, men är även goda kompisar utanför tävlingsba­nan, säger Rune Tobiasson som ser fram emot lördagens tävling.

Granatlopp­et går inte ut på att köra så snabbt som möjligt uppför backen. Det handlar i stället om att varje förare kör två gånger och de båda åken ska vara så lika som möjligt tidsmässig­t. Rune Tobiasson har tävlat i Dynamitbac­ken en gång tidigare och det var på 80-talet.

– Jag sa till Molle Robertsson att jag minns att jag fick en jäkla massa falukorv. Då sa han att jag måste ha kommit trea. Ettan och tvåan i Dynamitlop­pet fick nämligen alltid kött och trean falukorv, säger Rune Tobiasson och skrattar åt minnet.

RUNE TOBIASSON SER fram emot lördagens tävling och har redan provgått backen ett antal gånger. Det var längesedan han körde där.

– Jag har ju gått i backen nu ett par tre gånger. Det är viktigt så man ser var böjarna är och hur det ser ut.

Att han gärna vinner över Erik Berger är ingen hemlighet.

– Man vill ju alltid vinna. Jag brukar säga att jag inte kör bara för att fylla ut startlista­n. Jag vill gärna vara med och slåss om segern, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden