Bohusläningen

Förre Lsk-spelaren in i Vm-kvalet

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Succéspela­ren som var en favorit på Skarsjöval­len blev förbundska­pten Janne Anderssons uttagnings­skräll inför de avgörande Vm-kvalmatche­rna.

När Sverige ska försöka säkra ett Vm-deltagande i Ryssland nästa sommar kan en före detta spelare i Ljungskile SK vara på planen. Inför de dubbla kvalmatche­rna, Luxemburg hemma på Friends Arena den 7 oktober och Holland i Amsterdam den 10 oktober, har förbundska­ptenen presentera­t Vm-kvaltruppe­n, och där är Östersunds Ken Sema den stora överraskni­ngen.

ANDERSSON HADE KEN Sema som spelare i IFK Norrköping 2013. Han hamnade först i Sylvia och stack sedan till Ljungskile under Tor-arne Fredheims ledning innan det blev Östersund - men nu återförena­s han med Andersson.

– Väldigt roligt att man kan bli landslagss­pelare på så olika sätt. Jag hade själv honom i Norrköping 2013 men då nådde han inte riktigt in i allsvenska­n. Nu har han vuxit till sig på alla plan. Jag har följt honom jättenoga och ha gjorde bra ifrån sig på januaritur­nén, sade Andersson på presskonfe­rensen där truppen presentera­des på onsdagseft­ermiddagen.

KEN SEMA BLEV ÖVERLYCKLI­G av beskedet han fick via tv.

– Det känns otroligt stort, jag är otroligt glad och stolt. Att spela för Sverige i ett Vm-kval… nej, det är svårt att beskriva vad jag känner. När jag såg mitt namn komma upp där, man blev otroligt glad, jag bara skrek. Jag vet vad jag kan, jag ska komma in och bidra med det jag kan. Så får vi se om jag får chansen, säger Sema till fotbolldir­ekt.se.

Andersson har också lämnat en plats öppen i truppen för Östersunds Saman Ghoddos som ska lämna besked senast på fredag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden