Bohusläningen

Miljanovic och Mian tar över efter Haglund

- JOEL TIVEMO 031-62 40 00 joel.tivemo@gp.se

”Jag har verkligen älskat att träna IF Elfsborg och jag har gett allt för föreningen under dessa år. Men jag har nu kommit till en punkt där jag känner att det är bäst att någon annan tar över.”

MAGNUS HAGLUND,

”Vi vill gärna spela de unga spelarna. Det finns inga Europaplat­ser i potten, ingen risk att åka ut.”

Han har varit på väg bort länge. Nu bekräftar Elfsborg att tränaren Magnus Haglund får sparken med omedelbar verkan. 0-6-förlusten mot Malmö på måndagen blev droppen som fick bägaren att rinna över. – Jag har älskat att träna IF Elfsborg, säger han till klubbens hemsida.

Ett håglöst och virrigt Elfsborg hade inget att sätta emot serieledan­de Malmö på måndagen. Anton Tinnerholm sprang åttor runt boråsarnas försvar och gjorde två mål i Malmös seger. Det blev Magnus Haglund sista match som tränare för Elfsborg den här sejouren. På sin hemsida meddelar klubben att parterna går isär i ett läge där Elfsborg tappat fart rejält och ligger tia i tabellen.

– Jag har fått vara en del av IF Elfsborg under sammanlagt nära elva år. Jag har verkligen älskat att träna IF Elfsborg och jag har gett allt för föreningen under dessa år. Men jag har nu kommit till en punkt där jag känner att det är bäst att någon annan tar över, säger Magnus Haglund till klubbens hemsida.

UNDER HAGLUND KOM Elfsborg femma 2016. Under den här säsongen har resultaten gått emot och dessutom har det rapportera­ts flitigt om spelarmiss­nöje kring 44-åringens ledarskap. avgående tränare

De assisteran­de tränarna Nemanja Miljanovic och Jan Mian kommer leda laget resten av säsongen. Samtidigt pågår arbetet med att sätta ihop ett nytt tränarteam.

Den sistnämnde tar sig tid att svara på några snabba frågor, som hur det känns att plötsligt vara huvudansva­rig tränare?

– Jag har inte hunnit känna efter. Det är den värld man lever i. Det gäller att göra det för föreningen och laget. Jag och ”Manse” skall ta det här tillsamman­s, på ett ansvarsful­lt sätt. Var det självklart att tacka ja?

– Ja. I min värld handlar det om att ta ansvar för föreningen. Magnus har känt att han vill kliva av, det känns tråkigt, jag tänker fullfölja mitt kontrakt. som tillsamman­s med Nemanja Miljanovic tar över för resten av säsongen När fick du beskedet?

– I går natt.

Har du hunnit prata med Magnus?

– Vi har pratat lite grand.

Hur känner han?

– En blandning av lättnad och besvikelse. Det är aldrig roligt att lämna ett arbete så här. Det har varit stökigt och bökigt. När det är idel konflikter är tar det.

Kommer du genomföra några speltaktis­ka förändring­ar?

– För oss är det viktigt att öka energin. Att spelarna jobbar för varandra, att vi uppträder som ett lag. Vi vill gärna spela de unga spelarna. Det finns inga Europaplat­ser i potten, ingen risk att åka ut. Så det är väl sådana tankar.

 ?? Arkivbild: JÖRGEN JARNBERGER ?? NU GICK DET INTE LÄNGRE. 0–6-matchen mot MFF blev spiken i kistan för Magnus Haglund som Elfsborgst­ränare.
Arkivbild: JÖRGEN JARNBERGER NU GICK DET INTE LÄNGRE. 0–6-matchen mot MFF blev spiken i kistan för Magnus Haglund som Elfsborgst­ränare.
 ?? Arkivbild: JÖRGEN JARNBERGER ?? TAR ÖVER. Jan Mian har hitills varit assisteran­de tränare.
Arkivbild: JÖRGEN JARNBERGER TAR ÖVER. Jan Mian har hitills varit assisteran­de tränare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden