Bohusläningen

Många lokala namn på mässan

- JONATAN MARTINSSON 0522-99000 jonatan.martinsson@bohuslanin­gen.se

För den som besöker bokmässan i Göteborg i helgen är chansen stor att stöta på både författare och förlag med koppling till Bohuslänin­gens område.

I dag drar årets upplaga av bokmässan i Göteborg igång. Under fyra dagar ska mängder av författare, förlag och besökare fylla mässhallar­na vid Korsvägen, och i myllret kommer en hel del författare med anknytning till Bohuslän befinna sig.

Uddevallaf­örfattarna Rizah Shegiri och Maria Gustavsdot­ter, Marie Hav Lundkvist och Pontes förlag från Lysekil, stiftelsen Bohusläns museum, och Bohusläns hembygdsfö­rbund är några av dem som kommer vara på plats i Göteborg i helgen.

På plats kommer även bakprofile­n Birgitta Rasmusson från Ljungskile vara. Hon är aktuell med boken Birgittas bästa julkakor som precis som namnet antyder riktar in sig på julens godsaker.

EN ANNAN BOKAKTUELL författare med koppling till västkusten och Bohuslän är miljödebat­tören Stefan Edman som kommer till mässsan med sin nya bok Mot alla odds, en bok som tar upp frågor kring gudstro och naturveten­skap.

Även det Uddevallab­aserade bokförlage­t Seraf styr sin kos söderut i helgen. Förlaget som framför allt ger ut romaner inom fantasygen­ren kommer med två nya böcker lagom till mässan, Döttrar av natt av Caroline Hurtig och Magin vaknar av Gabriella P Kjeilen. Båda författarn­a kommer vara på plats i Göteborg under helgen. Caroline Hurtig som även driver förlaget ser fram emot mässan.

– DET ÄR jätterolig­a dagar där man träffar mycket folk, både andra författare och läsare, säger hon.

För ett litet och ganska nischat förlag är bokmässan en viktig plats att marknadsfö­ra sina böcker på, för Seraf blir det tredje året man är på plats.

– Det är ett bra ställe att visa upp våra författare och böcker på, säger Caroline Hurtig. Fotnot: De medverkand­e som nämns i artikeln är ett urval av de Bohusländs­ka författare som deltar vid årets bokmässa.

 ?? Bild: PER LANDÉN ?? MÄSSAKTUEL­L. Birgitta Rasmusson är en av författarn­a från Bohuslän som medverkar på årets bokmässa.
Bild: PER LANDÉN MÄSSAKTUEL­L. Birgitta Rasmusson är en av författarn­a från Bohuslän som medverkar på årets bokmässa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden