Bohusläningen

Man misstänks för våldtäkt mot barn

- ELISABET HVITTFELDT 0522-992 55 eh@bohuslanin­gen.se

”Min bedömning är att han erkänner att han har tagit på flickan på ett visst sätt och som jag bedömer är ett sexuellt övergrepp mot barn och grovt”

ROBERT BECKARD

En man i 50-årsåldern häktades på torsdagen, misstänkt för våldtäkt mot barn och flera andra sexuella övergrepp.

Mannen bor i en kommun i Bohuslän. Han häktades på sannolika skäl, vilket är den högre misstankeg­raden.

Flickan, som ska ha blivit utsatt, var i 10-12-årsåldern när övergreppe­n skedde.

BROTTEN SOM DET handlar om är:

Våldtäkt mot barn, som ska ha skett vid ett tillfälle under tiden 2011-01-01 - 2012-12-31. Mannen misstänks då för att ha utfört oralsex på flickan.

Grovt sexuellt övergrepp mot barn, som ska ha skett vid två tillfällen under tiden 2011-01-01 - 201212-31. Mannen ska då ha tagit med sina fingrar utanpå flickans underliv.

Sexuellt ofredande, som ska ha skett vid ett tillfälle under tiden 2011-01-01 - 2013-12-31. Mannen ska ha tagit flickans hand och fört den till sitt skrev utanpå kläderna.

Enligt kammaråkla­gare Robert Beckard nekar mannen till våldtäkt mot barn. Däremot har han gjort vissa andra medgivande­n.

– MIN BEDÖMNING är att han erkänner att han har tagit på flickan på ett visst sätt och som jag bedömer det är dett ett sexuellt övergrepp mot barn och grovt, säger Robert Beckard.

Robert Beckard säger vidare att ärendet egentligen är färdigutre­tt och att ett åtal kommer inom kort. Skälen till att han öppnar utredninge­n igen och på torsdagen begärde mannen häktad är flera. – DET FINNS en flyktfara, en risk för återfall samt att det är obligatori­sk häktning vid brott som inte har lindrigare straff än fängelse i två år.

Robert Beckard vill inte gå in närmare på vilken relation som flickan och mannen har haft.

– Han har haft en sådan position och ställning att hon har haft anledning att förlita sig på honom. Det är just den ställninge­n som han har haft som gör att jag tycker att det är grovt sexuellt övergrepp.

På frågan om hur de misstänkta brotten har kommit fram, säger Robert Beckard:

– DET ÄR barnet självt som börjat berätta. En gissning är att när man mognar förstår man mer vad som har hänt men också att det tar tid och är en mognadspro­cess innan man vågar berätta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden