Bohusläningen

PLATT FALL FÖR WH

INNEBANDY: ”DET VAR EN JOBBIG PREMIÄR” Uppdukat för innebandyf­est, men Landvetter ville annat. WH Rockets fick sig en ordentlig läxa i premiären av innebandyt­våan.

- MELKER TOLLSTÉN 0522-99000 melto@bohuslanin­gen.se

Att Rockets är nykomlinga­r i en erkänt tuff serie var dock inget som märktes av under de inledande minuterna. Laget tog ett klart grepp om matchen och tryckte på framåt. Drömstarte­n var heller inte långt borta. I den tredje minuten letade bollen sig fram till nyförvärve­t Dennis Lindblom som avslutade strax utanför.

– Vi gör en ganska bra första period och skapar många lägen. Men vi gör inte mål när vi borde göra mål, kanske blev vi lite stressade av det, säger tränare Martin Svedberg.

Mål gjorde däremot gästande Landvetter IBK, som för övrigt tippas vara med och slåss i toppen av serien. Ledningsmå­let kom som en riktig kalldusch efter kvarten spelad. Ett resultat som stod sig perioden ut.

I UPPTAKTEN AV den andra perioden var det tydligt att gästerna hade både en och två växlar till att lägga i. Laget sköljde över Rockets gång på gång och gick snabbt upp till en 0–4 ledning.

Det mesta och det bästa hos bortalaget skapades genom Joakim Örneflo som stundtals kunde göra lite som han ville.

– När de gör ett par snabba mål så kastar vi om lite för att hitta mer energi. Det var en jobbig premiär och vi möter ett rutinerat gäng som kan backa hem och vara stora och starka, vi har svårt att hitta igenom med skotten, säger Svedberg.

TROTS ATT GÄSTERNA målmässigt dominerade så fortsatte Rockets att slita, och när lagkaptene­n Viktor Vestin fint framspelad av Dennis Hjoberg reducerade till 1–4 så tändes hoppet på nytt hos merparten av de 152 åskådarna.

– Tittar man över hela matchen så ser det ändå okej ut tycker jag, men man märker att det är en högre division, de är lite smartare och mer rutinerade. Vi tar med oss starten på matchen och att vi rullar bollen bra, säger lagkaptene­n Viktor Vestin.

I den tredje och avslutande perioden hade inte hemmalaget mycket att välja på. Det var framåt som gällde. Matchbilde­n fortsatte dock på den inslagna vägen och trots än mer rotationer i kedjorna så lyckades inte Rockets vända på steken. Slutsiffro­rna skrevs tillslut till 2–8.

– Siffrorna blir stora och det blir jobbigt sista. Men jag tycker vi matchar dem rätt bra under långa perioder. Sen går det fortare här, vi blir straffade fort när vi gör misstag, säger Martin Svedberg.

För WH Rockets del gäller det att ladda om batteriern­a och göra sig redo för kommande match. Tisdagen 3 oktober är det dags för bortapremi­är när laget möter Marstrand.

 ?? Bild: MELKER TOLLSTÉN ?? TUNG PREMIÄR. WH Rockets kämparglöd räckte inte till mot ett rutinerat och samspelt Landvetter.
Bild: MELKER TOLLSTÉN TUNG PREMIÄR. WH Rockets kämparglöd räckte inte till mot ett rutinerat och samspelt Landvetter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden