Bohusläningen

Onda axeln stoppar Olofsson från spel

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

”Axeln på skottarmen är ju en niometerss­pelares levebröd”

VIKTOR OLOFSSON Kroppskult­ur

Egentligen skulle han vara i full gång, men för Kroppskult­urs 28-årige stöttepela­re Viktor Olofsson ser säsongprem­iären ut att dröja.

En envis axelskada gjorde att den spelintell­igente målskytten missade flera matcher under förra säsongen

– Axeln på skottarmen är ju en niometerss­pelares levebröd. En stukad fot kan man ju alltid tejpa, men en axel är mer komplex, säger han.

Olofsson har dragits med problemet i fler år, men det var i våras som besvären tilltog och smärtan blev riktigt svår.

– I vissa lägen gör det riktigt ont.

VAD SOM ORSAKAR smärtan är oklart, men en teori är att det från början uppstått en inflammati­on.

– Smärtan som uppkom då gör att musklerna låser sig för att förhindra mer smärta.

Det har resulterat i en negativ spiral som just nu hindrar honom från full rörlighet.

I dagarna kommer han att göra en magnetrönt­gen av axeln, men just nu finns inga planer på operation. De goda nyheterna i allt det trista är nämligen att experterna anser att skadan kan läka genom träning. Därför har han själv och klubben valt att satsa på rehabilite­ringsträni­ng. 28 år gammal borde han ha ännu några bra år kvar - och det är vad han själv hoppas på.

– Jag tränar det jag kan med laget, men det blir inte så mycket skott. Vissa dagar känns det bättre, vissa sämre, men jag tror att jag kan komma tillbaka till full kapacitet.

FÖRUTOM OLOFSSON PROBLEM är nu även Pontus Lundqvist på skadelista­n med operation inom kort och en därpå följande dryg månads rehabilite­ring innan han kan vara tillbaka i träning.

Kasper Jansson kommer dessutom missa en del av säsongen på grund av utbildning.

Ändå ser Viktor Olofsson fram emot säsongen och tror på årets lag och pekar på att laget, i ett skadefritt läge, har en bättre bredd på just nio meter än i fjol trots tunga tappet av Hannes Högström till allsvenska Kungälv.

– VIKTOR LÅNG är en rapp spelare som tillkommit och sedan tidigare finns Fredrik Cervell och Henrik Erlandsson.

Han nämner även återvändan­de kantspelar­en Linus Olausson.

– Hans fina egenskaper tillsamman­s med Henrik Blomqvist, som tagit stora steg framåt i sin utveckling, på den andra kanten är en tillgång.

HAN RÄKNAR MED ännu en stentuff säsong i söderettan där den poängmässi­ga skillnaden mellan kvalstreck­en uppåt och neråt på senare år varit mycket liten.

Nyckeln till framgång ligger enligt Olofsson i ett stabilt försvarsoc­h målvaktssp­el.

– Det sätter grunden och vi har många bra spelare där. För vår del handlar det också att få alla fina kvaliteter som finns att fungera tillsamman­s.

 ?? Bild: NEMANJA KAZIC ?? STOPP. Så här är vi vana att se Viktor Olofsson, full fart framåt med högerarmen i skottläge. Just nu smärtar högeraxeln för mycket för att 28-åringen ska kunna vara med i seriepremi­ären.
Bild: NEMANJA KAZIC STOPP. Så här är vi vana att se Viktor Olofsson, full fart framåt med högerarmen i skottläge. Just nu smärtar högeraxeln för mycket för att 28-åringen ska kunna vara med i seriepremi­ären.
 ?? Bild: CHRISTER LINDGREN ?? VID SIDAN. I väntan på spel får Viktor Olofsson rehabilite­ringsträna och bidra med annat kring laget, som här, med att videobanda en träningsma­tch hemma i Agnebergsh­allen.
Bild: CHRISTER LINDGREN VID SIDAN. I väntan på spel får Viktor Olofsson rehabilite­ringsträna och bidra med annat kring laget, som här, med att videobanda en träningsma­tch hemma i Agnebergsh­allen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden