Bohusläningen

Albin Sheqiri byter IFK mot Gais U17

- KARIN CARLSSON 0522-992 14 kc@bohuslanin­gen.se

Han har varit sportchef och akademians­varig i IFK Uddevalla och huvudträna­re för klubbens U19lag. Nu är det klart att Albin Sheqiri tränar Gais U17-lag nästa säsong.

24-årige Albin Sheqiri lämnar alltså Uddevalla för Göteborg. Han studerar Sports Coaching på Göteborgs universite­t och nu är det klart att han också blir ny U17-tränare i Gais.

– Jag är väldigt seriös med mitt ledarskap och söker hela tiden mer kunskap. Att börja arbeta för en elitsatsan­de klubb som Gais känns som rätt steg att ta, säger han till Bohuslänin­gen.

FÖRUTOM ATT TRÄNA U17laget kommer Albin Sheqiri också att vara ansvarig för matcher i U16-serien. Han kommer också att vara delaktig som instruktör i Gais gymnasieve­rksamhet. Kontraktet är på 1+1 år.

Förutom sitt engagemang i IFK Uddevalla akademi har han varit assisteran­de tränare i futsallage­t. Albin Sheqiri har tränarutbi­ldning UEFA A som han tagit på Halmstads Högskola.

HAN HAR OCKSÅ ett stort intresse för det taktiska inom fotbollen och har skrivit analyser bland annat på Fotbollska­nalen. Förra året tilldelade­s han också priset som Årets unga ledare på Idrottsgal­an i Uddevalla.

– Det känns väldigt bra att Gais verkligen har värderat mina meriter och kunskaper. Kul att det jag fått positiv feedback på det jag gjort i IFK Uddevalla, säger han.

På sikt är det meningen att Albin ska flytta ner till Göteborg. Än så länge bor han kvar i Uddevalla och pendlar till studierna i Göteborg.

– Sports coaching är det som tidigare hette Idrottsvet­enskap och det är väldigt intressant, säger Albin.

 ?? ?? KLAR FÖR GAIS. Albin Sheqiri, till vänster, tar nu över Gais U17 kommande säsong. Här sitter han tillsamman­s med IFK Uddevallas klubbchef Dennis Fredriksso­n och tränaren Jörgen Ericsson.
KLAR FÖR GAIS. Albin Sheqiri, till vänster, tar nu över Gais U17 kommande säsong. Här sitter han tillsamman­s med IFK Uddevallas klubbchef Dennis Fredriksso­n och tränaren Jörgen Ericsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden