Bohusläningen

Drake motiv i nytt konstverk

- INGVAR SPETSMARK 0703-444215 is@bohuslanin­gen.se

Under fredag kväll gjorde konstnären Emma Simu med artistnamn­et Emmilou klar en större grafittimå­lning på en fastighet vid Fredriksbe­rgsgatan som ligger ut mot riksväg 44.

– Jag har köpt 40 flaskor med färg för ungefär 5000 kronor för att kunna göra klart den här målningen, säger Emma Simu som med van hand färdigstäl­lde målningen som föreställe­r en eldsprutan­de drake.

Den aktuella byggnaden används av ett antal personer som tränar crossfit och ligger i närheten av Stenbackes­kolan. Det har varit en hel del klotter på den här byggnaden. För ett år sedan kontaktade fastighets­ägaren kultur och fritidsför­valtningen för att höra om de hade några förslag på konstnärer som sysslar med graffiti.

– Vi visste att det fanns en duktig kvinnlig graffitiko­nstnär i Märsta, som vi kontaktade. Det här är ett led i vår strävan att få in mer graffiti i stadsbilde­n, säger Carl Casimir, kommunanti­kvarie i Uddevalla.

Emma Simu jobbar till vardags som fritidsled­are i Märsta kommun. Graffiti ägnar hon sig åt på deltid. I onsdags kom hon till Uddevalla för att börja arbetet med målningen.

– Jag började med den här konstforme­n 2002 och har hållit på sedan dess, säger hon. En anledning till varför jag valde det här sättet att uttrycka mig är att den här typen av konstverk ofta ser häftiga ut.

Färglära, förmåga att teckna och göra skisser och kunskap om olika typer av färger är några viktiga egenskaper för en grafittiko­nstnär.

– Det känns väldigt kul att få besöka Uddevalla, säger Emma Simu.

 ??  ?? LÅNG ERFARENHET. Emma Simu har hållit med med grafitti sedan 2002.
LÅNG ERFARENHET. Emma Simu har hållit med med grafitti sedan 2002.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden