Bohusläningen

Knarksmugg­lare döms till fängelse efter tre år

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

Den förre Uddevallab­on smugglade in amfetamin från Tyskland, men åkte fast. Nu dömer tingsrätte­n honom till fängelse.

Målet, som har utretts av Tullen, har pågått länge. Redan i oktober 2014 kontroller­ades en postförsän­delse i Arlanda, ett rekommende­rat brev sänt från Tyskland som skulle till en då 22-årig man i Uddevalla. I brevet låg nästan 250 gram amfetamin.

Samma dag och dagen dessförinn­an hade han hämtat ut ytterligar­e två brevförsän­delser från Tyskland.

NÅGRA VECKOR SENARE gjordes en husrannsak­an hos mannen, och då hittades 40 000 kronor i 500-kronorssed­lar. Vid granskning av hans bankkonto framkom att det under en längre tid gjorts flera insättning­ar och överföring­ar av stora belopp, och att swishöverf­öringar på tiotusenta­ls kronor gjorts till en annan person.

Mannen, som numera bor i en annan del av landet, ställdes inför rätta först i år. Han förklarade då kontantern­a och överföring­arna med att han var väldigt bra på att spara, och inte tvekade när släkt och vänner behövde låna pengar.

Vad gäller postförsän­delserna hävdade han att han inte kände till vad de var för nåt men att han ändå hade hämtat ut två av dem. Det ena hade en främmande person tagit och det andra hade han slängt i soptunnan.

UDDEVALLA TINGSRÄTT TYCKTE inte att dessa förklaring­ar är trovärdiga utan dömer mannen för narkotikas­muggling. Domstolen väger in den relativt långa tid som passerat sedan brottet uppdagades i bedömninge­n av straff, och dömer honom till ett års fängelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden