Bohusläningen

Varningens finger till Kristianst­ad

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Måltorkan var lång och svår, men nu blommar fotbollsli­vet igen för Ljungskile­s Robin Strömberg.

– Skönt att det har lossnat. Det har ju gått lite knackigt, inte minst offensivt efter uppehållet, men stämningen har varit god de senaste matcherna även om resultaten inte var med oss efter tränarbyte­t, men senaste segern var extremt viktig i den tajta tabellen.

Under L-O Mattssons ledning har Strömberg fått en friare roll.

– En mer utpräglad nummer 10-roll i stället för uttalad toppforwar­d och inte minst i senaste matchen kunde jag växla mellan att hämta boll och att gå i djupled när det fanns chanser. Det passar mig bra, säger han.

Samarbetet med Aniekpeno Udo är också lyckat.

– Ja, det är kul när det klickar Nu har vi haft några träningar och matcher tillsamman­s så det blir bättre och bättre.

KRISTIANST­AD KOMMER OCKSÅ till spel med en ny tränare. Joakim Persson har ersatts med proffsoch landslagsm­eriterade Atli Edvaldsson. Som aktiv gjorde han bland annat 152 matcher för Borussia Dortmund och Fortuna Düsseldorf och mellan 1999–2003 var han förbundska­pten för det isländska landslaget. Edvaldsson startade med en 4–1-seger mot jumbon Rosengård. Kristianst­adslubben har i dagarna också avbrutit samarbetet med sin sportchef Anders Swahn som lämnat sin post med omedelbar verkan.

Att få möta Kristianst­ad blir förstås speciellt för Tollarpbör­dige Strömberg, men skåningarn­a ska inte räkna med något hjärtligt välkomnand­e till Skarsjöval­len.

– Nej, haha. Alltid kul. Jag har ju mött klubben många gånger och som tidigare spelare i Mjällby är det särskilt kul att knäppa dem på näsan, säger Strömberg.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? ETT VARNINGENS FINGER. Robin Strömberg har hittat målet igen – och han har inget emot att knäppa laget från sin gamla hemkommun på näsan.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ETT VARNINGENS FINGER. Robin Strömberg har hittat målet igen – och han har inget emot att knäppa laget från sin gamla hemkommun på näsan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden