Bohusläningen

Tuff öppning för Kroppskult­ur

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Kroppskult­ur fick en riktigt tuff avslutning på förra säsongen och får ett lika tufft test i inledninge­n av den nya.

I premiären väntar nämligen Backa på bortaplan. Det låter kanske inte så skräckinja­gande, men efter inledninge­n av försäsonge­n finns det trista minnen från en träningsma­tch.

– Nu åker vi ner för att ta två poäng, men med ödmjukhet och respekt eftersom vi nyligen mött dem och då slog de oss klart (2233). Vi måste vara på tå, men spela vårt spel även om vi är förberedda på hur de kan agera.

Men Barksten Sävland ser förstås ändå fram emot att serien drar igång och tycker att insatsen och inställnin­gen i den avslutande träningsma­tchen mot Kärra visade att laget är på rätt väg.

– Nu blir det riktiga matcher och nya besked om var vi står så det är inspireran­de. Det finns sådant som kan förbättras och en del som bara behöver finslipas, men också saker som ser bra ut. Vi hoppas på poäng, men också på goda besked från spelarna.

FÖRSVARSSP­ELET ÄR I fokus och en stomme i lagets spel.

– Det handlar mycket om tydlighet, attityd, inställnin­g och mod, säger Barksten Sävland.

Uddevallal­aget har tappat några tunga namn, bland andra elitmerite­rade Charlie Röxner som nytt till Kärra i söderettan och Hannes Högström som numera återfinns i allsvenska Kungälv.

SAMTIDIGT HAR LAGET också fått påfyllning, bland annat genom kantspelar­en Linus Olausson som återvänder efter en säsong med allsvenska Lindesberg, mittnian Viktor Långh från Hallby och målvakten Marcus Lönnberg från Aranäs.

Förutom skadade Viktor Olofsson och Pontus Lindqvist är hela truppen tillgängli­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden