Bohusläningen

”Vi har ingenting att förlora mot Utsikten”

- CHRISTER LINDGREN 0522-992 01 cl@bohuslanin­gen.se

Efter måndagens viktiga 3–1-seger väntar bortamatch och svårspelad­e Utsikten för Oddevold på lördagseft­ermiddagen.

För lagets nye tränare Janne Carlsson är det lite som att komma hem. Han var med och tog upp Utsikten till superettan 2014, men fick gå när laget säsongen därpå när resultaten uteblev och laget till slut hamnade näst sist och åkte ner i söderettan.

Efter fjolårets fjärdeplat­s siktar Utsikten nu uppåt igen och ligger på kvalplats, fyra poäng före Mjällby.

JANNE CARLSSON VET att Oddevold måste prestera väl, ja kanske till och med över sin förmåga för att vinna eller att ta poäng på Ruddalens konstgräs.

– De är seriens starkaste hemmalag med sitt vägvinnand­e spel, så det är en oerhört tuff uppgift som väntar. Samtidigt så mår vi ganska bra för tillfället så vi har inget alls att förlora, säger han.

– Jag har sett några matcher med Utsikten och eftersom de mal ner sitt motstånd så det gäller för spelarna att kunna vara fokuserade i 95 minuter.

Carlsson hoppas att laget ska kunna störa Utsikten genom att våga hålla bollen.

– Då är de inte riktigt bekväma eftersom de själva vill äga spelet och passa runt. Så vi måste ha ett kompakt försvarssp­el och våga hålla i och ha tålamod.

SENAST STARTADE MED Petrit Zhubi för att redan innan paus ersätta honom med Liridon Selmani vilket blev ett lyckat byte.

– Ibland blir det pannkaka utan att man vet varför. Petrit var väl sliten efter landslagsu­ppdraget i futsal. I veckan har han sett bra ut igen och är pigg. Vi får se hur det blir mot Utsikten. Vi har flera att välja på.

 ?? Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N ?? BEKANT MOTSTÅND. Janne Carlsson tog Utsikten till superettan och fick lämna tränarjobb­et när resultaten uteblev och laget åkte ut direkt. Nu ställs han mot sin gamla klubb igen.
Bild: HÅKAN FREDRIKSSO­N BEKANT MOTSTÅND. Janne Carlsson tog Utsikten till superettan och fick lämna tränarjobb­et när resultaten uteblev och laget åkte ut direkt. Nu ställs han mot sin gamla klubb igen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden