Bohusläningen

Ryssarna i OS får inte se för ryska ut

- TT

De ryska idrottare som får ställa upp vid OS i vinter får räkna med en tuff och märkeslös klädkod. Jackorna från senaste OS är ett minne blott.

Det är inte nog med att många ryska vinteridro­ttare redan har stoppats från de olympiska spelen i Pyeongchan­g och att de som vill dit måste kunna bevisa att de är rena från dopning.

Ryska deltagare, som får tävla under neutral flagg, har en lång lista med förhållnin­gsorder när det gäller kläderna och utrustning­en under OS.

BLAND ANNAT FÅR kläderna bara ha två av tre färger från den ryska flaggans blått, vitt och rött. Och de blå och röda färgerna får inte ha samma färgton som flaggan utan bör vara mörkare.

Internatio­nella olympiska kommittén (IOK) har också bestämt att kläderna inte får ha några som helst emblem eller märken som kan identifier­a bärarna som ryssar och ryska bokstäver tillåts inte.

DE RYSKA OS-IDROTTARNA får dock ha texten ”olympisk aktiv från Ryssland” på kläderna, som ska godkännas av IOK innan de får användas.

 ??  ?? FÖRBJUDET. Så här såg konståkers­kan Adelina Sotnikovad­e ut vid OS i Sotji 2014. Men sådana jackor är förbjudna i Pyeongchan­g.
FÖRBJUDET. Så här såg konståkers­kan Adelina Sotnikovad­e ut vid OS i Sotji 2014. Men sådana jackor är förbjudna i Pyeongchan­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden