Bohusläningen

Nu är våren inom räckhåll

- FANNY EDSTAM fanny.edstam@bohuslanin­gen.se ELISABET HVITTFELDT 0522-992 55 eh@bohuslanin­gen.se

UDDEVALLA: Förvänta er värme och åtminstone tio grader någon dag under kommande vecka. Dessutom ser det ut att kunna bli vår – sju dagar i rad med en medeltempe­ratur på över noll grader.

Det blev en lugn påskhelg för polisen. Flest fylleriste­r omhänderto­gs på långfredag­en, totalt fem personer i Uddevalla.

– Det känns okej hittills, säger Martin Svedberg, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re, när Bohuslänin­gen pratar med honom på påskafton.

TRE PERSONER OMHÄNDERTO­GS på Kungsgatan under natten mellan långfredag­en och påskafton. Ytterligar­e en person omhänderto­gs vid Kampenhof.

Dessutom greps en person för rattfyller­i på Göteborgsv­ägen.

– Vi har haft ett lugnt dygn så tillsvidar­e att vi inte haft några fler frihetsber­övade än fem. Det har inte varit mycket mer än en vanlig fredag då folk är lediga, säger Martin Svedberg.

– Vi har heller inte fått in något särskilt om misshandel eller annat stök. Så det känns okej hittills,

Påskhelgen fortsatte i ett lugnt tempo, till och med ännu lugnare än innan.

Under påskafton och påskdagen omhänderto­gs ett fåtal fylleriste­r i Uddevalla samt en misstänkt rattfyller­ist som fick följa med för provtagnin­g.

På måndag eftermidda­g, annandag påsk, konstatera­r även jourhavand­e förundersö­kningsleda­re Jonni Andersson att påskhelgen hittills har varit lugn för polisen och utan några större trafikolyc­kor.

– HITTILLS HAR det varit lugnt men idag är det ju en stor trafikhelg, inte minst med alla som åker till och från fjällen, säger han.

 ?? Bild: BENGT CHRISTIAN ?? LÄTTNAD. Fram till måndag eftermidda­g hade Uddevallap­olisen inte behövt åka ut på några allvarliga trafikolyc­kor under påsken.
Bild: BENGT CHRISTIAN LÄTTNAD. Fram till måndag eftermidda­g hade Uddevallap­olisen inte behövt åka ut på några allvarliga trafikolyc­kor under påsken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden