Bohusläningen

Efterlängt­ad städning inleds

- FANNY EDSTAM

Kyla och snö har försenat kommunens vårstädnin­g. Men nu är det äntligen dags att sopa bort gruset. – Vi som jobbar med det här känner att ”äntligen är vintern över!”, säger gatu- och parkchefen Fredrik Stengavel.

Våren, solen och värmen har dröjt. Men under vecka 14 börjar Uddevalla kommun städa bort gruset från gator, gång- och cykelbanor.

Förra året började kommunen vårstäda redan den 20 mars. Men på grund av årets ostadiga väder och sena vinter har det blivit försenat. Planen är nu att det ska vara färdigt till den sista

– Men förra året var det betydligt mildare väder. Nu är det fortfarand­e ostadigt så vi har fått räkna i underkant så att säga. Eftersom vi är sena har vi sagt till 31 juni. Då ska allt vara uppe. Sedan kommer den största delen vara färdig i mitten på maj, men vi vill ha lite säkerhetsm­arginal, säger gatu- och parkchefen Fredrik Stengavel och fortsätter:

– SKULLE DET bli minusgrade­r är det klart att det ställer till det för oss. Vi brukar försöka spola med vatten och det går inte med minusgrade­r. Då fryser det och blir halt igen. Men vi tror på mildare väder framöver.

Att just städa bort gruset ses av många som ett riktigt vårtecken. Varför?

– Det blir fint. Vi som jobbar med det här känner att ”äntligen är vintern över!”. Det blir som en vårstädnin­g fast utomhus, säger Fredrik Stengavel.

 ?? Bild: EDVIN BERGSTRÖM ?? FREDRIK STENGAVEL.
Bild: EDVIN BERGSTRÖM FREDRIK STENGAVEL.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden