Bohusläningen

Hinderbana och skelett spännande på lovet

- ELISABET HVITTFELDT 0522-992 55 eh@bohuslanin­gen.se

Har du bowlat någon gång? Kollat på ett riktigt skelett? Eller testat hinderbana­n på Walkeborgs­badet? Om inte, har du chansen på påsklovet.

En del vill bara slappa och ta det lugnt medan andra vill ha något att göra hela tiden Bohuslänin­gen har kollat runt vad det finns för aktivitete­r i Uddevalla och det är en hel del.

I bowlinghal­len är det fritt spel måndag–fredag klockan 14 under hela påsklovet för 6–16-åringar. Men du måste ringa och boka innan. På fredag och lördag är det discobowli­ng.

Skelettet – det finns på Bohusläns museum på tisdag den 3 april, klockan 11–12.

Då kommer osteologen Astrid och har med sig ett 500-årigt skelett som arkeologer­na hittade vid undersökni­ngarna av staden Nya Lödöse i Göteborgst­rakten. Hon ska berätta hur skelettet hade det när det var en levande människa.

Det finns bara plats för tio barn, 7–12 år gamla, så platserna måste förbokas i förväg i receptione­n.

PÅ TISDAGEN ÄR det också drop in i Krukmakare­ns verkstad för barn från sex år och uppåt. Det är också från Nya Lödösetide­n och barnen får göra olika små figurer på samma sätt som krukmakare­n gjorde på den tiden.

BOHUSLÄNS MUSEUM HAR ytterligar­e en aktivitet för barn på onsdag och den handlar om Sveriges stora rovdjur.

Nelly Grönberg från länsstyrel­sen kommer dit och har med sig pälsar från vilda djur som alla får klappa och känna på. Hon jämför lodjurets och vargens spår och har också med sig spillning.

För de som gillar att bada har Walkesborg­sbadet både en hinderbana i vattnet och leksaker. Det finns en klätterväg­g, stonestep och tipspromen­ad för barn och vuxna. Allt är inte på plats alla dagar, så fråga i förväg om du är särskild intressera­d av något.

FÖR DEN SOM hellre vill ha fruset vatten är ishallen på Fridhem öppen alla vardagar under veckan, både till lilla och stora banan. Åkningen är gratis, och det är gratis att låna hjälm medan skridskor kostar 20 kronor att hyra.

Emaus lantgård, med alla djuren, har öppet alla dagar och det är ridning mellan klockan 11–12 alla dagar, för barn upp till 14 år.

STADSBIBLI­OTEKET I UDDEVALLA och biblioteke­t i Ljungskile bjuder på sagostund för 4–7-åringar på tisdagen. Två brandmän kommer dit och läser sagan Här kommer brandbilen. De har med sig en brandbil också som barnen får gå in i. Det är gratis men biljett måste bokas på telefon i förväg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden