Bohusläningen

Domare från Uddevalla i elitserien nästa år

-

3 APRIL 2008. På annandagen i fjol fick Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik en försenad julklapp. Att döma sin första elitseriem­atch för herrar. Nu har handbollsd­omarna från Uddevalla flyttats upp permanent.

– När jag fick beskedet kändes det nästan orealistis­kt, säger Kurtagic.

– Ja, inte domarmässi­gt. Där känns det som om vi inte varit så långt ifrån. Men vi är ju fortfarand­e väldigt unga. Jag är 24 och Mattias 25, fortsätter han.

Kurtagic och Wettervik är ett av två domarpar som flyttas upp till att döma elitserieh­andboll för herrar den kommande säsongen.

Sedan tidigare återfinns Uddevallab­on Maria Hallberg, tillsamman­s med Monika Hagen från Göteborg, bland de totalt 13 paren som är nominerade.

Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik testades på annandag jul i fjol att döma en herrelitse­riematch i Örebro mellan Lindesberg och Drott. Det gick så bra att Svenska Handbollfö­rbundets domarkommi­tté ger dem större förtroende.

Uddevallad­uon har dömt allsvensk herrhandbo­ll under säsongen och kommer nu att koncentrer­a sig på damernas Sm-slutspel. Redan i kväll väntar Västerås– Skövde som följs på lördag av Önnered–lugi. I dagsläget är inga andra matcher klara.

Startskott­et för nästa säsong sker i Jönköping 17–19 augusti. Då väntar regelprov och löptest. Sedan är Mirza Kurtagic och Mattias Wettervik redo för herrarnas elitserie.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden